Tarta cu dovlecei si branza de vaci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2020 | 3854 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
La noi in casa sunt foarte iubite quiche-urile si tartele sarate in diverse combinatii! Daca am astfel de preparate in casa, ai mei sunt foarte incantati si se satura dintr-o felie. De aceasta data am ales sa combin dovleceii cu branza, in cazul meu branza de vaci. A iesit o bunatate! O puteti pregati chiar si pentru sarbatori si renuntati sa cumparati preparate. Sper sa va faca cu ochiul si chiar sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 170 gr unt
    • 1 ou mare
    • 250 gr faina
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 650 gr dovlecei
    • 600 gr branza de vaci
    • 1 cutie ciuperci taiate
    • 2 linguri parmezan ras
    • 5 oua
    • 3 linguri smantana
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat
    • patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si branza de vaci:

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din aluat, o asezati intr-o forma de tarta cu diametrul de 30 cm. Apasati bine cu degetele, inclusiv pe peretii formei. Indeparati surplusul, o intepati cu furculita din loc in loc si dati tava cu aluat la frigider.

Umplutura: Spalati dovleceii, ii taiati cubulete. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare, amestecati si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Ciupercile le spalati bine, le puneti la scurs in alta sita. Branza de vaci o mixati cu smantana, apoi adaugati si ouale. Puneti parmezanul, sare, piper, busuioc si mixati totul. Adaugati patrunjel verde tocat marunt, amestecati cu o paleta. Scoateti tava cu aluat din frigier. Puneti dovleceii scursi, ii aranjati. Rasturnati umplutura cu branza si o nivelati. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste si sa fie patrunsa, pentru circa o ora. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca, apoi puteti taia si servi. Daca o taiati fierbinte, riscati sa nu va iese felia prea frumoasa. Este delicioasa atat calda, cat si rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si feta