Toba de casa

de katty in Porc, 11 Apr 2021 | 3122 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam prin congelator capatana si gusa de porc am facut de curand niste toba.Merge foarte bine  servita ca aperitiv cu un sos de hrean.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati inima de porc
  • 2 bucati limba de porc
  • 1/2 capatana
  • 500 gr gusa de porc
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Taiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin. Spumam bine si fierbem pana se inmoaie bine.Scoatem carnea si pastram zeama. Procedam la fel cu capatana si gusa de porc.In zeama in care  fierb adaugam piperul si  foile de dafin. Taiem   cubulete  toate ingredientele fierte, indepartand pielitele, resturi de oase. Amestecam bine si le asezam intr-o tava de chec pe care am pus folie alimentara. Zeama ramasa  o strecuram. Punem deoparte 2 cani pe care le infierbantam  pe foc. Punem sare dupa gust. Oprim focul si punem usturoiul pisat. Hidratam gelatina  in 3 linguri apa rece si o adaugam in zeama fierbinte. Lasam zeama sa se racoreasca si o turnam peste carne. Acoperim cu folie de plastic si dam forma la frigider peste noapte sau pentru cateva ore cel putin, Servim toba cu sos de hrean.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata