Tort de ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 7 Iun 2016 | 6076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
  • esenta de rom (o lingurita)
  • Crema alba
  • 250 g ciocolata alba
  • 180 ml frisca lichida
  • o lingurita esenta vanilie
  • Crema maro
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita esenta de rom
  • Sirop – cateva linguri de cognac, Amaretto sau, daca va place mai insiropat, un sirop simplu din apa cu putin zahar si cateva linguri de cognac sau Amaret
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule.
  4. Preincalzeste cuptorul.
  5. Galbenusurile freaca-le intr-un bol cu uleiul apoi adauga esenta si apa. Pune-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu praful de copt si cacaua si adauga-le compozitiei de albusuri spumate. Omogenzeaza totul amestecand usor, de jos in sus.
  7. Pregateste o forma rotunda cu diametrul de 22-24 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt (stropeste forma cu apa si hartia se va aseza mult mai bine). Toarna compozitia, niveleaza apoi da tava la cuptor la foc mic (160-165 grade), pentru 35-40 minute. Depinde mult de cuptor, poti verifica cat este de copt chiar si dupa 30 minute.
  8. Cand s-a racit complet (dupa cateva ore) il puteti felia in trei.
  9. Crema alba
  10. Intr-o craticioara pune la incalzit frisca. Lasa pana ajunge la punctul de fierbere (fara a da in clocot!) apoi opreste focul.
  11. Pune ciocolata rupta bucatele apoi amesteca energic pana devine o compozitie omogena. N-as recomanda ciocolata vrac, e incomparabil gustul :). Adauga esenta si lasa compozitia sa se raceasca. Rece introdu-o la frigider pentru cateva ore. Ideal este s-o prepari seara si s-o lasi la frigider pana dimineata.
  12. Procedeaza exact la fel cu crema maro, cu ingredientele date.
  13. Dupa ce ambele creme s-au intarit mixeaza-le pe rand pana ce capata o consistenta ferma, pufoasa si aerata. Sunt DEEEEELICOASE ambele.
  14. Pregateste un platou si aseaza prima felie de blat.
  15. Stropeste-o cu putin cognac sau ce altceva ai ales, si intinde crema de ciocolata alba, oprind cateva linguri pentru decor.
  16. Aseaza a doua felie de blat si procedeaza la fel. Intinde aproximativ 1/2 din crema, pastrand restul cremei pentru decor.
  17. Aseaza a treia felie de blat si imbraca tortul intr-un strat subtire de crema de ciocolata cu lapte. Spriteaza la baza tortului un rand de „moate”.
  18. Pregateste un pos in forma de stea si pune, alternand, cate 2 lunguri din fiecare fel de crema. Spriteaza apoi trandafiri pe partea superioara a tortului.
  19. Pastreaza-l la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema si trandafiri de ciocolata