Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.
Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...
Se portioneaza carnea de pui si se clateste bine cu apa, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se lasa.
Se curata usturoiul si se piseaza cu sare ca pentru mujdei, apoi se freaca, adaugand putin...
Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se maruntesc la robotul de...
Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curaat, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in...
Pregatim marinata:punem intr-un castron uleiul de masline,zeama de lamaie,usturoiul si condimentele(fiecare stie cum mananca de condimentat ) si amestecam bine totul.
Punem pestele intr-un vas si...
Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam.
Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora.
Scoatem compozitia de la rece si...
Asa cum am spus, incepe cu dressingul. Amestea bine intr-un bol mustarul, uleiul de masline si otetul, pune sare si piper dupa gust, mararul tocat si pune dressingul in borcan
Adauga apoi pe rand...
Primul pas este să speli și să cureți de cotor și de semințe ardeiul gras. Taie-l apoi în jumătăți sau sferturi (1), pe care le vei pune să se coacă fie într-o tigaie fără...
1. Spalati si curatati toate legumele: salata, andiva (frunza cu frunza), rucolla.
2. Se taie marunt fiecare leguma, exceptand rucolla.
3. Le asezati in farfurie si razuiti parmezan cat...
Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt.
Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se...
Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul...
Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana...
Spalati si curatati castravetii
• taiati toate legumele si fructele cuburi si introduceti-le in blenderul Oster Reversible
• asezonati dupa gust
• introduceti si bucatile de paine...
Fasolea o lasati la inmuiat peste noapte. Schimbati apa si puneti-o la fiert cu sarea, morcovii, telina si pastarnacii.
Scurgeti fasolea, dar nu aruncati apa. Aadaugati fasolea si usturoiul in...
Lasati tofu la desarat peste noapte, in apa calduta.
Schimbati de 2-3 ori apa daca este nevoie, iar apoi lasati-l la scurs pentru cateva ore.
Lasati gelatina la hidratat in laptele de soia...
Curatam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa.
Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si piperul...
Bucatiile de somon se pun cu pielea in jos intr-o tava cu hartie de copt,se acopera cu hartie de aluminiu si se da la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp se marunteste usturoiul,parmezanul se...
Blat:
Blatul meu a iesit cam sfaramicios, voi puteti alege o alta varianta de blat de cacao, daca nu, trebuie sa aveti grija cum il manevrati:)) si cum il dezlipiti de hartia de copt.
Va recomand...
Se curata morcovii si prazul,apoi se spala si se taie in cuburi mai mari.
Se fierb in apa cu un cub de delikat de pui sau de ierburi aromatice facut in casa.Dupa ce sau fiert se mixeaza impreuna...
Spalam pieptul de pui,il tamponam cu un servet absorbant ,apoi ,cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit taiem pe o parte in lungime fiecare piept ,formand un buzunar.Presaram sare si piper pe...
Cele doua blaturi de tort le-am pregatit cu o zi înainte pentru a se putea taia mai usor.
Ca sa castig timp,eu am pregatit si jeleul de zmeura si ciocolata pentru crema tot cu o zi...
Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare.
Cand a inceput sa fiarba ,am adaugat carnea de porc taiata in cubulete si scarita afumata.
Am lasat sa dea cateva clocote indepartand spuma de fiecare...
Mai intai punem cartofii spalati, dar necuratati de coaja, la fiert in apa cat sa ii acopere si i-am lasat doar pana cand au inceput sa se patrunda la testul cu furculita, pana in 15 minute.
Apoi,...
Topim untul intr-un bol. Nuca macinata se amesteca cu 2 linguri de zahar, scortisoara si nucsoara.Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Ungem foaia de copt cu unt topit, asezam prima foaie de...
Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa.
Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...
Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este pielea...
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene .
Incepem prin a prepara aluatul :
Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte. ...
Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece.
Carnea...
Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este...
Blat pandispan:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si...
Legumele se curata si se spala.
Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici.
Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare.
Se pun...
Untul moale la temperatura camerei se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spuma.
Peste se adauga galbenusurile,grisul,praful de copt, branza si zeama de lamaie,dupa care se...
Carnea spalata si potionata in cubulete o punem la fiert in oala la foc potrivit.Dupa primul clocot dam spuma la o parte,punem 1 lingurita de delikat si sare dupa gust.
Ceapa am pus-o intreaba la...
Se taie muschiul de porc julien, se condimenteaza (se lasa 24 de ore daca se poate sa absoarba mirodeniile). Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron de inox uns cu ulei in care s-a pus...
Frecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la...
Pentru astazi am ales
Ciorba de burta
Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam si foile de dafin si boabe de piper. Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...
Pui de curte pe pat de cartofi, preparat la slow cooker Crock-Pot
Se portioneaza carnea de pui si se clateste bine cu apa, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se lasa. Se curata usturoiul si se piseaza cu sare ca pentru mujdei, apoi se freaca, adaugand putin...
Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Biscuitii se maruntesc la robotul de...