Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 118831 vizualizari

 

Fragede si bune, aceste rulouri umplute cu crema de vanilie te vor cuceri iremediabil. Crema fina si aluatul crocant se imbina intr-un desert perfect.
Le poti pregati pentru ocazii festive sau pentru cei din familie. Cu siguranta vor fi savurate pana la ultima bucatica.
Eu am dublat cantitatile retetei si mi-au iesit 114 rulouri, dar voi scrie reteta simpla, initiala, deci pentru 57 de rulouri.
Pentru aceasta Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ulei, faina, oua, zahar, margarina sau unt, zahar pudra.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie
  • Aluat:
  • o cana ulei (250ml);
  • o cana apa (250ml);
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 750g).
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua;
  • o cana zahar (250g);
  • un litru lapte;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina;
  • un pachet de margarina (250g).
  • In plus:
  • ulei pentru uns betele de rulouri;
  • zahar pudra.
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie:

Cum se prepara Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie

Mai intai, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a fi intinsa. Se imparte coca in bile mai mici si se intinde pe masa de lucru, apoi se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, se ia batul pentru rulouri uns cu ulei, se fixeaza bine pe coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.

Rulourile se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta. 

Crema de vanilie:

Intr-o cratita se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele, esenta si faina si se amesteca cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. La final se adauga margarina taiata cubulete. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand crema se ingroasa.

Asamblare:

Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi taiate la un colt.

Pe rulouri se presara zahar pudra.

Iti recomandam si aceasta reteta de Rulouri cu crema de vanilie, absolut delicioase, cu un aluat de casa pe baza de untura, poti incerca si varianta rapida de Rulouri cu crema de vanilie cu aluat foietaj gata facut sau poti incerca varianta sarata de Rulouri cu crema de branza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a fi si mai aromata crema, eu am adaugat o jumatate de lingurita de coaja rasa de portocale, pe care o am pusa la macerat intr-un borcan, impreuna cu zahar.

2

Este bine sa aveti cel putin doua tavi pentru a merge treaba mai repede si cat mai multe bete de rulouri ca sa nu va ardeti la maini.

3

Dupa ce se raceste, crema se mixeaza pentru a deveni mai pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz