Pasca traditionala cu orez

de Gherca Daniela in Dulciuri, 29 Mar 2016 | 2605 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa prepar o pasca cu orez, cum mancam cand eram mica, dar si la cerea sotului!
Aceasta reteta este tare buna,are un gust deosebit de bun si aromat!

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 350g faina
  • 1 praf de sare
  • 150ml lapte
  • 100-130g zahar
  • 70g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20g drojdie
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 500g branza dulce de vaci
  • 2-3 oua
  • 200g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cescuta orez
  • 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar
  • sare

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu orez:

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.
Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.
Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
 Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.
Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.03.2016, 11:32

Interesantă!

Catalina L 1

31.03.2016, 22:38

originala

mihaelar63 1

05.04.2016, 02:57

Ce interesanta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orange curd