Biscuiti fragezi

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Oct 2010 | 14833 vizualizari

 

sau@ biscuitii copilariei@.
nu cred ca nu va aduceti aminte de acesti biscuiti pe care mamele nostre ni-i faceau cu drag, de cate ori aveau posibilitatea. atunci nu existau atatea mouseuri, creme cu mascarpone si cate si mai cate scofeturi:))). astia erau si pe post de ceva bun si mancare:)) alaturi de o cana cu lapte. acum, adult fiind realizez ca nu stiam sa pretuiesc daruirea si sacrificiul mamei care de sarbatori facea cate sapte feluri de prajituri, muncind pana la 2-3 noaptea; biscuitii erau nelipsiti de pe masa de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura (eu am pus 150 gr untura si 100 gr unt)
  • doua galbenusuri
  • un praf de copt
  • 500 gr faina alba
  • 150 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate esenta vanilie
  • (daca este necesar, putin lapte 50-100ml, sau cateva linguri smantana- si mai bine!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi:

Se face un aluat din toate ingredientele amestecate si framantate.

Cu un dispozitiv atasat la masina de carne se formeaza betisoare sau cercuri care se aseaza pe tava in care am pus hartie pentru copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce se rumenesc usor pe dedesubt.

Eu nu am avut acel dispozitiv si i-am facut cu aparatul pentru gogosi mexicane, de la Decorix. M-am cam chinuit, recunosc:)) dar la cat de incantati au fost puii..merita ;)

Se pudreaza cat sunt calduti, cu zahar pudra sau se amagesc :)) cu putina ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:17

stiuam ajuns foarte tarziu, nu tarziu..............................

Cris2711 1

12.03.2011, 10:27

alinutza1983 1

12.03.2011, 10:34

...buni! atat de putine ingrediente, dar atata daruire!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

ieri la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

ieri la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem