Biscuiti fragezi

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Oct 2010 | 12334 vizualizari

 

sau@ biscuitii copilariei@.
nu cred ca nu va aduceti aminte de acesti biscuiti pe care mamele nostre ni-i faceau cu drag, de cate ori aveau posibilitatea. atunci nu existau atatea mouseuri, creme cu mascarpone si cate si mai cate scofeturi:))). astia erau si pe post de ceva bun si mancare:)) alaturi de o cana cu lapte. acum, adult fiind realizez ca nu stiam sa pretuiesc daruirea si sacrificiul mamei care de sarbatori facea cate sapte feluri de prajituri, muncind pana la 2-3 noaptea; biscuitii erau nelipsiti de pe masa de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura (eu am pus 150 gr untura si 100 gr unt)
  • doua galbenusuri
  • un praf de copt
  • 500 gr faina alba
  • 150 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate esenta vanilie
  • (daca este necesar, putin lapte 50-100ml, sau cateva linguri smantana- si mai bine!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi:

Se face un aluat din toate ingredientele amestecate si framantate.


Cu un dispozitiv atasat la masina de carne se formeaza betisoare sau cercuri care se aseaza pe tava in care am pus hartie pentru copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce se rumenesc usor pe dedesubt.


Eu nu am avut acel dispozitiv si i-am facut cu aparatul pentru gogosi mexicane, de la Decorix. M-am cam chinuit, recunosc:)) dar la cat de incantati au fost puii..merita ;)


Se pudreaza cat sunt calduti, cu zahar pudra sau se amagesc :)) cu putina ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:17

stiuam ajuns foarte tarziu, nu tarziu..............................

Cris2711 1

12.03.2011, 10:27

alinutza1983 1

12.03.2011, 10:34

...buni! atat de putine ingrediente, dar atata daruire!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Iepurasii ciocoholici"