Desert gris cu lapte si capsuni

de Camelya in Dulciuri, 27 Mai 2017 | 254 vizualizari

 

Un desert foarte bun care nu necesita mult timp si nici multe ingrediente. Este prima data cand pregatesc gris cu lapte si capsuni. Am vrut sa incerc ceva nou, si sunt foarte multumita de rezultat. Grisul se potriveste perfect cu capsunile proaspete. Eu l-am servit si cu gem de capsuni. Este un desert minunat!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 150 g gris
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 6 capsuni
  • Decor:
  • cubulete de ciocolata
  • 1 lingura zahar pudra
  • capsuni
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gris cu lapte si capsuni:

Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin gris. Spalam capsunile si apoi le taiem pe jumatate. Asezam capsunile pe peretii cilindrului. Punem 3 linguri de gris intr-un pos de unica folosinta. Turnam grisul in forma cilindrica pana acoperim capsunile. Dupa ce le-am acoperit, continuam sa punem gris cu lingura pana aproape de suprafata cilindrului. Eu nu am avut aceasta forma, asa ca am facut-o dintr-un carton mai gros. Presaram deasupra zahar pudra. Decoram cu feliute de capsuni si ciocolata rupta in bucatele. Am servit acest desert minunat alaturi de dulceata de capsuni. Este foarte bun!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gris cu lapte si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

merisor 1

29.05.2017, 22:35

Camelya 1

30.05.2017, 10:52

Adi 1

30.05.2017, 21:55

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinita