Briose cu clementine

de -Licurici- in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 584 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 2 oua;
  • 150g zahar;
  • 100g unt;
  • 250ml lapte;
  • 300g faina;
  • 1 plic praf de copt Dr.Oetker;
  • 2 plicuri zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • 30g ciocolata neagra;
  • 2 clementine.
  • Pentru jeleu:
  • 1 plic Tort-Gelee de la Dr.Oetker,
  • 2 linguri de zahar,
  • 220ml suc proaspat de clementine (6-7 clementine).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu clementine:


  1. Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi se pune laptele.

  2. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.

  3. Se unge cu ulei forma de briose (am folosit 2 forme, in total 12 briose) si se adauga jumatate din compozitie, apoi se pun cateva clementine taiate pe jumatate.

  4. Restul de compozitie se amesteca cu ciocolata rasa si se pune in tava peste clementine.

  5. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30 min.

  6. Pentru jeleu, se storc 6-7 clementine.

  7. Compozitia de Tort-Gelee se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi cu sucul proaspat de clemetine si se pun 1-2 min pe foc.

  8. Briosele se scot din tava, se aseaza pe un gratar cu tava sub si se toarna jeleul fierbinte deasupra.

  9. Jeleul care se scurge se intinde si se lasa la racit, apoi se taie cubulete si se serveste alaturi de briose.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu clementine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

miki_a 1

30.12.2016, 13:19

Buneeeeeeee! Succes!

Rahela Velicu 1

02.01.2017, 20:03

-Licurici- 1

06.01.2017, 15:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura coco-vanilla