Caietul cu retete

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
http://reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com/

Sunt retete simple,gustoase si accesibil oricui,chiar si unui incepator in ale bucatariei.

Musaca de cartofi cu carne de pui

Data:16.01.2017

Nu mai facusem musaca de cartofi de o multime de vreme asa ca imi era tare pofta si cum aveam prin casa tot ceea ce-mi trebuia pana la fapte nu a mai fost decat un pas.Musacaua de cartofi cu carne de pui este foarte gustoasa, dar e drept, are destul de multe calorii, asadar se serveste in portii mici, fiiind de altfel si foarte satioasa. In mod normal se face cu carne tocata in amestec, porc si vita, mie insa imi place foarte mult cu carne de pui. Si bineinteles am folosit si de aceasta data... articol complet

Cornuri rapide pentru mic dejun

Data:14.01.2017

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, o masa pe care nu ar trebui sa o sarim. Lapte, ceai, cafea sau  fresh de fructe sunt nelipsite de la micul dejun, pe langa acestea insa trebui sa mancam si ceva consistent pentru a avea suficienta energie. Astazi am ales sa pregatesc niste cornuri rapide, din aluat foietaj cu sos de rosii si cascaval, absolut delicioase. Aluatul foietaj il puteti face voi si il puteti pastra la congelator si il folositi atunci cand aveti nevoie, sau... articol complet

Panna cotta cu caramel

Data:13.01.2017

Panna cotta este un desert italian, o reteta simpla, pe baza de lapte smantana lichida, si se serveste in combinatie cu fructe proaspete si sosuri de fructe sau de ciocolata, iar  uneori poate avea diverse adaosuri in compozitie cum ar fi caramel, cafea, ciocolata.Va recomand si pana cotta cu ciocolata si jeleu de cafea, panna cotta cu sos de capsune, sau panna cotta cu jeleu de fructe tropicale. Mai multe retete de panna cotta gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)... articol complet

Bulete de cartofi cu cascaval

Data:12.01.2017

Buletele de cartofi cu cascaval sunt un deliciu si sunt potrivite ca si garnitura la diferite preparate, dar si ca atare pe platourile cu aperitive. Am incercat si bulete de cartofi cu cascaval pregatite la cuptor insa nu mi-au placut la fel de mult ca cele prajite in ulei. Va recomand si cartofii taranesti, cartofii aurii, sau cartofii noi la ceaun. Mai multe retete cu cartofi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete) Citeste toata reteta » articol complet

Painea graham, esenta unui stil echilibrat de viata

Data:11.01.2017

Cu siguranta si voua vi s-a intamplat nu o data sa cautati o paine buna si nu ati gasit. Desi rafturile magazinelor sunt pline de zeci de sortimente majoritatea sunt departe de ceea ce ar trebui sa insemne o paine adevarata. Painea Sylvester Graham de la Vel Pitar a fost pentru mine o adevarata revelatie, cand am descoperit-o m-am bucurat ca un copil pentru ca am descoperit in ea gustul adevarat, intens al painii si mirosul de grau proaspat macinat si am stiut imediat ca va deveni... articol complet

Pulpe de pui marinate in iaurt

Data:09.01.2017

Pulpele de pui marinate in iaurt sunt deosebit de gustoase si sunt atat de fragede incat efectiv se vor topi in gura. Renunta la clasica friptura de pui la tava si incearca aceasta varianta, vei fi cucerit cu siguranta si va deveni preferata ta! E o reteta foarte simpla si rapida dar puiul pregatit astfel este neasteptat de fraged si aromat, in plus este ideala pentru atunci cand aveti musafiri fiindca puteti pregati marinata de seara, le puteti aseza chiar direct in tava, acoperiti si folie... articol complet

Pui pe doza de bere

Data:05.01.2017

Dupa cum multi dintre voi stiti, luni este Lasata Secului pentru Postul Craciunului.  In zona din care provin eu se obisnuieste ca finii sa mearga cu ploconul la nasi iar nasii sa intinda mese imbelsugate in cinstea finilor. Si cum de la o asemenea masa nu poate lipsi o friptura savuroasa eu  va propun un pui pe doza de bere, un pui rumen si crocant in exterior iar la interior deosebit de fraged si de aromat, caci aburii de la bere impreuna cu plantele aromatice vor ajuta la fragezirea si... articol complet

Tocanita de ghebe

Data:05.01.2017

Dragii mei, dupa cum bine stiti astazi este prima zi din Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului un post ce tine 40 de zile si are rosul de a ne curata atat trupeste cat si sufleteste! Eu va doresc un post binecuvantat, cu multe fapte bune si liniste sufleteasca!Si pentru ca in aceasta perioada pe blog sunt foarte cautate retetele de post am pregatit pentru voi o tocanita de ghebe deosebit de gustoasa! Va recomand si ghebe cu usturoi si mamaliga pe grill. Mai multe retete de post... articol complet

Chec cu arome de iarna

Data:05.01.2017

Fiindca zilele  trecute am tot vazut imagini cu zapada mi s-a facut dor de iarna si am pregatit un chec delicios cu arome de iarna. E o reteta simpla, un chec cu consistenta umeda, deosebit de bun si foarte aromat.Pentru prepararea acestui chec am folosit un ingredient surpriza: merdenchi, o peltea de must alb deosebit de aromata, ce pe langa faptul ca a dat checului o aroma deosebita, a inlocuit cu succes si zaharul.Pelteaua de must alb - merdenchi, este un produs traditional din zona... articol complet

Mancare de pui cu gutui

Data:05.01.2017

Bunica a plecat demult sa doarma putin alaturi de ingeri, in urma ei au ramas insa amintirile si mirosul de gutui. Nu voi uita niciodata iernile petrecute alaturi de bunica, cu troiene cat casa si oameni de zapada uriasi, cu povesti cu zane si feti frumosi si cu nelipsitul miros de gutui.Bunica avea un gutui ce in fiecare an ii daruia niste gutui uriase, aproape ca se rupeau crengile sub greutatea lor si toata iarna gutuile ne zambeau de pe dulapuluri si din geamuri! Toata casa mirosea frumos... articol complet

Muschiulet de porc la tigaie cu dulceata de ceapa rosie

Data:05.01.2017

Retetele mele preferate sunt cele care se fac repede, nu necesita prea multe cunostinte tehnice iar rezultatul e un adevarat  rasfat gastronomic! Cam asa a fost si cu muschiuletul asta, intr-o dupa amiaza lenesa de duminica am avut chef sa ma rasfat cu un preparat de cinci stele, insa nu vroiam sa petrec prea mult timp in bucatarie caci cele 16 grade si soarele stralucitor de afara ma imbiau la plimbare! Am deschis dulapul si am zarit sticla cu otet balsamic Ponti si s-a aprins... articol complet

Iahnie de fasole

Data:05.01.2017

Pentru ca suntem in post v-am adus astazi o reteta simpla si rapida de post, o iahnie de fasole ca la mama acasa, ce sigur va va fi pe plac. Daca nu tineti post prajiti si niste carnati de casa langa iahnie, o sa mearga de minune cu mamaliguta calda si muraturi. Sau de ce nu cu niste ceapa rosie? Noutatea la aceasta reteta este ca am folosit delicioasele conserve de fasole de la prietenii mei  Sun Food si in maxim 30 minute am putut chema familia la masa. Fasolea pregatita astfel este... articol complet

Paine cu bicarbonat

Data:05.01.2017

O reteta rapida de paine, perfecta pentru atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie dar ai pofta de paine calda, din cea cu coaja crocanta si miez pufos, painea cu bicarbonat este foarte gustoasa si nu necesita dospire. Va recomand si painea fara framantare, painea impletita sau painea pentru sendvisuri. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)Ingrediente paine cu bicarbonat:700 gr faina600 ml lapte batut1 lingurita sare1 lingurita bicarbonat(adsbygoogle = window.adsbygoogle... articol complet

Lintzer cu gem de caise si nuca

Data:05.01.2017

Lintzer-ul cu gem de caise si nuca este o prajitura foarte simpla dar foarte gustoasa, are avantajul ca poate fi pastrata si 3-4 zile si este pe placul tuturor.Citeste toata reteta » articol complet

Paste cu ton

Data:05.01.2017

Ne plac pastele si in egala masura ne place tonul, asadar pastele cu ton sunt minunate mai ales atunci cand ai putin timp la dispozitie dar iti doresti sa mananci ceva bun. Sunt foarte bune si reci, asadar sunt minunate pentru pachetelul pentru serviciu!Paste cu ton e o reteta simpla cu ingrediente putine si tocmai de aceea este foarte importanta calitatea produselor folosite, motiv pentru care am ales tonul de la RIO Mare! Au rezultat niste paste nemaipomenit de gustoase, o parte le-am... articol complet

Tort cu blat umed si mousse de piersici

Data:05.01.2017

Suntem in luna decembrie, luna cea mai frumoasa si mai asteptata din an si ne cuprinde incet, incet magia sarbatorilor! Orasul a imbracat straie de sarbatoare, peste tot din vitrine ne surad luminite si braduti impodobiti, rafturile magazinelor de profil sunt pline cu decoratiuni si peste tot rasuna colinde.Cu acest tort de sarbatoare va aduc si eu un strop de magie si va invit sa il incercati de sarbatori, se face foarte usor, chiar si de catre incepatori, este foarte gustos, e un tort... articol complet

Tocanita de pui

Data:05.01.2017

Ce poate fi mai potrivit in aceasta perioada rece decat o tocanita ferbinte cu mamaliguta si muraturi? Te va incalzi si te va face sa te simti mult mai bine cu siguranta!Si, pentru ca intotdeauna secretul unei retete reusite sunt ingredientele de calitate, si de aceasta data am folosit carne de pui de la Agrisol, de foarte buna calitate, provenind de la pui crescuti cu produse naturale si cu grija pentru consumator. Eu sunt foarte multumita de produsele lor si le-am introdus si in alimentatia... articol complet

Racitura (piftie) de pui

Data:05.01.2017

Craciunul este una dintre sarbatorile cele mai asteptate in casele romanilor si masa  intotdeauna este alcatuita din bucate traditionale fara de care Craciunul nu ar mai fi Craciun cu adevarat! Racitura sau piftia este unul dintre preparatele ce se regasesc printre aperitive, alaturi de salata boef, toba, leber, sau sunca. Si cum noua nu ne place in mod deosebit racitura din carne de porc de fiecare data pregatim racitura din carne de pui, mult mai gustoasa, nu este nici atat de grasa ca cea... articol complet

Faguri cu crema

Data:05.01.2017

Va amintiti fagurii cu crema? Nu era petrecere la noi in familie de la care sa lipseasca de pe masa! Imi amintesc si acum cu drag cum mama cocea jumatate de zi pana umplea ligheanul cel mare in care framanta de regula aluaturi, apoi pregatea crema iar noi, copiii o ajutam sa ii lipeasca doi cate doi! Desi vedetele erau fagurii cu crema mie cel mai mult imi placeau cei umpluti cu gem. Chiar daca nu aveti o forma de faguri puteti folosi cu succes un aparat electric de goufre. Va recomand si... articol complet

Sarmale cu carne de pui in foi de varza

Data:05.01.2017

Craciunul fara sarmale parca nu e Craciun cu adevarat, dar ce te faci cand din diverse motive nu poti sa mananci carne de porc? Evident faci sarmalute cu carne de pui, sunt foarte gustoase, mult mai usor de digerat si sunt minunate si pentru copii.Pentru prepararea acestor sarmalute a folosit pulpe de pui fara os de la Agrisol si astfel voi avea pe masa de Craciun cele mai gustoase sarmalute! Citeste toata reteta » articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro