Blogosfera culinara

Caietul cu retete

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
http://reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com/
Caietul cu retete

Sunt retete simple,gustoase si accesibil oricui,chiar si unui incepator in ale bucatariei.

Aperitive rapide cu naut

Data:22.04.2017

Pentru ca maine este Sf. Gheorghe si multi dintre voi  aveti sarbatoriti in familie v-am adus o sugestie de aperitive rapide cu naut. Dupa Pasti mai toata lumea e satula de carne, asadar vor fi mai mult decat binevenite, mai ales ca sunt nemaipomenit de gustoase. Mai mult, sunt de post, asadar le puteti pregati chiar si in perioadele de post dar sunt minunatesi la mesele de tip bufet suedez cu preparate tip finger food.  Eu am dat-o pe spate pe mama cu ele inainte de Pasti, dupa ce am... articol complet

Mousse de ciocolata

Data:20.04.2017

Cand vrei sa pregatesti un desert cu care sa iti impresionezi invitatii, dar nu ai prea mult timp de pierdut in bucatarie, incearca mousse-ul de ciocolata, un desert decadent, perfect si pentru cele mai pretentioase gusturi. Asa cum v-am tot spus mereu, preparatele simple au un singur secret: ingrediente de buna calitate, asadar, daca vrei un mousse delicios,  foloseste o ciocolata de calitate! Eu am folosit ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao pentru ca se topeste foarte bine si se comporta... articol complet

Fii chef pentru o zi, concurs pentru pasionati de bunatati

Data:19.04.2017

Dragilor, dupa atatea retete de pasca, drob si cozonaci, astazi nu va aduc o noua reteta ci o veste minunata! Impreuna cu prietenii mei de la Selgros am pregatit o surpriza pentru toti pasionatii de bunatati: Chef pentru o zi", un concurs care iti da sansa de a castiga ustensile profesionale de bucatarie si vouchere de cumparaturi dar si un premiu deosebit, ce iti va da sansa sa fii chef pentru o zi intr-un restaurant din unul din orasele cu magazine Selgros!Citeste toata reteta » articol complet

Ciorba de miel

Data:13.04.2017

Ciorba de miel este nelipsita de pe masa de Pasti si intotdeauna o savuram cu placere, cu mult leustean si cu ceapa verde.Va recomand si retetele de pasca, retete de drob si retete de cozonac. Mai multe retete pentru Pasti gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor) articol complet

Oua glazurate cu ciocolata

Data:13.04.2017

Au ramas cateva zile pana la Pasti, printre cozonaci, drob, pasca si oua rosii haideti sa le facem si celor mici o surpriza dulce si sa ii rasfatam cu niste oua dulci, glazurate cu ciocolata.Fiindca am fost intrebata adeseori ce tip de ciocolata folosesc pentru creme sau glazuri, va recomand ciocolata  Poiana amaruie, 65% cacao, se topeste foarte bine, se comporta exemplar in creme  si este ideala pentru glazuri deoarece se intareste foarte repede la temperatura camerei si datorita... articol complet

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Data:12.04.2017

S-a dat sfoara in tara ca  "Familia mare se pregateste de sarbatoare" asa ca v-am adus reteta unui tort bun si racoros pe care eu l-am pregatit de Florii dar care ar merge minunat si de Pasti!  Tu cum te pregatesti de sarbatore, cu ce bunatati iti vei incanta familia?Reteta de tort cu iaurt si capsuni de astazi  este foarte simpla, timpul de preparare este relativ mic iar tortul este unul racoros, un desert cum nu se poate mai potrivit printre atatea mancaruri grele. Citeste... articol complet

Friptura de iepure, cu unt aromat

Data:12.04.2017

Pentru că se apropie Paştele şi ne pregătim atât sufleteşte cât şi trupeşte pentru această luminată sărbătoare, zilele trecute am decis să îmi usurez muncă şi să îmi fac din timp cumpărăturile. Ştim cu toţii că, în zilele dinaintea sărbătorilor, este foarte aglomerat atât în pieţe cât şi în supermarket-uri, şi de cele mai multe ori nu reuşim să găsim tot ceea ce avem nevoie. Că de obicei, am ales să merg la Selgros, în primul rând pentru că acolo... articol complet

Pavlova vegetala din aquafaba

Data:10.04.2017

Aquafaba este practic zeama in care au fiert boabele de naut sau fasole, zeama care se comporta exact ca albusul de ou. Se preteaza foarte bine lichidul din conservele de naut sau fasole Sun Food, fiindca sunt preparate natural  si nu contin sare. Aquafaba poati fi folosita pentru a prepara bezele, pavlova, mousse de ciocolata, maioneza de post si multe alte minunatii, in principiu poate inlocui albusul acolo unde este nevoie.Desi pare greu de crezut ceea ce vedeti in imagini este chiar o... articol complet

Chesecake cu afine, fara coacere

Data:08.04.2017

Sunt cu gândul doar la primavară, la soare, la ieșirile în mijlocul naturii, la cer senin, fluturi ș iflori! Și fiindcă în weekend a fost vreme ploioasă, deci șansele să ieșim la o plimbare în aer liber erau aproape zero, am decis să mergem până la Selgros, să facem câteva cumpărături. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveste cu cea din targ- și oferta lor e vastă, iar prețurile tentante, evident ne-am cam abătut de la plan. Am găsit la raionul cu fructe și... articol complet

Peste prajit cu malai

Data:07.04.2017

O reteta simpla, un peste prajit dulce si gustos cu o crusta crocanta, minunata! Si fiindca in weekend tot sunt Floriile si este dezlegare la peste poate il incercati si voi. Va recomand si saramura de scrumbie, pastrav la cuptor cu legume sau plachia de crap.Mai multe retete cu peste gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete) Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.Citeste toata reteta » articol complet

Rulada cu crema de ciocolata

Data:06.04.2017

Pentru toti iubitorii de ciocolata astazi am pregatit o rulada cu crema de ciocolata, atat de simpla dar atat de gustoasa si aratoasa, pe care am glazurat-o cu ciocolata si am imfrumusetat-o cu cateva capsuni si cateva frunzulite de menta! Multa vreme am fugit de rulade, mai ales dupa cateva esecuri memorabile, pana am descoperit reteta aceasta de blat, cu reusita garantata.  In plus, imi era foarte teama sa lucrez cu ciocolata, de multe ori mi se intampla sa mi se branzeasca sau sa se... articol complet

Prajitura Greta Garbo

Data:05.04.2017

Prajitura Greta Garbo sau prajitura Zserbo este o prajitura delicioasa cu umplutura de nuca si gem, o prajitura de casa ce se regaseste in caietul cu retete al mamei mele avand in dreptul ei numele invatatoarei mele, asadar cel mai probabil de la ea obtinuse mama reteta. Nu stiu de ce prajiturica asta nu m-a atras pana acum sa o pregatesc, nici mama tin minte ca nu o pregatise de prea multe ori, dar rasfoind caietul si dand peste numele invatatoarei m-au curprins o multime de nostalgii si am... articol complet

Drob de miel in prapur, reteta traditionala

Data:30.03.2017

Drobul de miel este o reteta traditionala romaneasca, un preparat nelipsit de pe masa de Pasti, de pe platoul cu aperitive, alaturi de oua rosii, cas, ceapa verde si ridichi. In mod traditional drobul de miel se face in prapur, acesta impiedecand practic drobul sa se sfarame atunci cand este taiat. Conform dictionarului, prapurul este o membrana care inveleste organele interne ale mielului, aceasta fiind formata in mare parte din grasime.Va recomand si drob de miel mozaic, drob de curcan sau... articol complet

Ficatei de pui la cuptor

Data:27.03.2017

Ficateii daca sunt pregatiti corespunzator pot fi foarte gustosi. Astazi am pentru voi o reteta simpla, niste ficatei rumeni la exterior si fragezi la interior, foarte gustosi si aromati. Pentru reusita maxima a acestei retete va recomand ficateii de pui de la Agrisol!Citeste toata reteta » articol complet

Chiftelute din naut, de post

Data:24.03.2017

In perioada postului fiindca nu mancam carne este foarte important sa ne procuram necesarul de proteine din alte surse, iar nautul este una din cele mai delicioase alternative. Stiu ca noi romanii suntem obisnuiti cu caartofii si fasolea, dar haideti sa dam si nautului o sansa, o sa va surprinda intr-un mod foarte placut. Nici eu nu am fost prietena dintotdeauna cu nautul, dar in momentul in care l-am descoperit m-am indragostit de el.Chiftelutele din naut, sau falafel cum se numesc ele de... articol complet

Gustari rapide de post

Data:23.03.2017

 Zilele trecute, o persoana draga mie, pe care nu o vazusem de multa vreme, si-a anuntat vizita. Am trecut rapid de la bucuria ca ne vom revedea la starea de panica,  fiindca am realizat ca persoana respectiva tine post. Dupa ce am stat putin si m-am gandit ochii mi-au cazut pe cateva pateuri vegetale Bucegi si am realizat ca, de fapt este foarte simplu sa incropim cateva gustari de post cu putina imaginatie si cateva ingrediente. Va sfatuiesc sa va salvati si voi aceste idei... articol complet

Drob din piept de pui

Data:22.03.2017

 Fiindca in ultima vreme au fost foarte cautate pe blog retetele pentru pasti si fiindca multi dintre voi mi-ati marturisit ca v-ati dori sa aveti drob pe masa de Pasti dar nu va place ficatul, va prezint astazi un preparat simplu dar peste masura de gustos, drobul din piept de pui, o reteta ce ar putea inlocui clasicul drob. Eu am folosit piept de pui Agrisol pentru prepararea acestui drob si gustul si textura au fost cu atat mai placute! Citeste toata reteta » articol complet

Pui cu ananas, in sos dulce-acrisor

Data:16.03.2017

Puiul cu ananas in sos dulce-acrisor este un deliciu al bucatariei chinezesti, in plus este foarte usor de facut acasa.  Bucati fragede de pui combinate cu ananasul dulce acrisor toate acestea scaldate intr-un sos dulce si totdata picant, alaturi de o portie generoasa de orez cu legume sai chiar si simplu, puiul cu ananas poate reprezenta un pranz generos sau o cina rapida si consistenta.Pentru pregatirea acestui fel eu va recomand pieptul de pui fara os si fara piele de la Agrisol, deoarece... articol complet

Prajitura marmorata cu piersici

Data:12.03.2017

Se apropie ziua de 8 martie, ziua mamei, o zi plina de incarcatura emotionala, o zi in care intr-un fel sau altul incercam sa ii aducem un omagiu mamei!Desi de la an la an toate aceste sarbatori isi pierd din semnificatie totusi cele mai apreciate sunt darurile de suflet, cele cu valoare sentimentala, acelea ce contribuie la bagajul nostru de amintiri.Astazi pentru mama am pregatit o prajitura in culorile martisorului, cu jumatati de piersica, o prajitura delicioasa pe care cu siguranta mama... articol complet

Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

Data:06.03.2017

Pulpele de pui cu ciuperci cu smantana se numara printre preferatele mele, nu as refuza niciodata o portie! Pulpe rumene, scaldate in sosul bogat si dens cu ciuperci si smantana, un pranz savuros si foarte satios, e drept si cu destul de multe calorii, asadar nu e un fel de mancare potrivit pentru cei ce tin la silueta.Pentru prepararea acestei retete am folosit pupele de pui cu os, cu piele de la Agrisol fiindca imi plac foarte mult, si mai ales apreciez grija lor pentru consumatori si... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro