Bucatareala la plesneala

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Fursecuri cu cacao

Data:17.01.2017

    Vremea mohorata ma face sa ma refugiez in bucatarie, sa ascult muzica si sa incing cuptorul. Fursecurile astea, seamana cu turta dulce si da, ne-am bucurat de ele de Craciun, insa le puteti face oricand si cu orice mix de mirodenii va e pe plac.Ingrediente:570 g faina grau (000) 150 g zahar pudra1 lgt bicarbonat sodiu1 lgt praf de copt 1 lgt scortisoara pudra1 lgt mix pentru turta dulce 50 g cacao150 ml lapte100 g miere de salcam120 g  ulei de palmier1 lg... articol complet

Tort "Alba ca zapada"

Data:16.01.2017

      Alba ca zapada este o prajitura clasica, preferata de romani la sarbatori. Drept sa va spun n-am mai facut  "Alba ca zapada" dinainte de a ma casatori si uitasem cantitatile. Ei bine, sa va zic si cine se face "vinovata" de postarea mea de astazi, nimeni alta decat Gabi, de la Papa Bun. Mi-ai reactivat amintirile, draga mea si iti multumesc! :*   Ingrediente: Pentru foi:3 oua (M)6 lg zahar6 lg ulei1 lgt bicarbonat sodiu stins cu otet12 lg lapte~ 750 g... articol complet

Ciocolata calda cu vin fiert

Data:10.01.2017

     Bine v-am gasit dragilor! Iata ca am revenit pe blog, si nu oricum ci cu o reteta simpla, care aduna intr-o cupa aroma vinului fiert cu savoarea ciocolatei si cea a turtei dulci. As putea spune ca acesta e mirosul vacantei adunat intr-o ceasca.  Stiu ca am vazut candva, pe undeva prin marea informationala, ciocolata calda cu vin fiert si mi-a placut tare mult ideea. Am zis sa o duc un pas mai departe inlocuind zaharul, si asa prea abundent in dieta la aceste... articol complet

Tort cu caramel si cafea

Data:17.12.2016

      Mmm, ador caramelul si cafeaua, si le-am combinat intr-un tort nepretentios facut cu ceva vreme in urmapentru aniversarea casniciei. :) A fost delicios... Acum ca m-am apucat de redactat reteta inghit in sec amintindu-mi de aromele acestuia. Ingrediente:Blat:5 oua foarte mari (XL)120 g zahar80 g faina20 g cacao3 linguri uleiun praf sareCrema de caramel:300 ml smantana lichida rece (30% grasime)240 g caramel5 g gelatina40 ml apa receCrema de mascarpone si... articol complet

Tort cu crema de ciocolata si glazura oglinda (de post)

Data:16.12.2016

      Tortul acesta l-am realizat pentru un prieten, pe baza retetei postate anterior (tortul cu budinca de cocos si ciocolata). Am facut mici modificari, i-am pus glazura, am mai adaugat cate ceva si a iesit asa. 😛 Din punct de vedere artistic se mai putea lucra la el, insa fusa bun si asa.  😁Blat430 g faina de grau (000)70g cacao2 lgt bicarbonat de sodiu1/4 lgt cuisoare pudra1/2 lgt scortisoara pudra1 praf sare300 ml suc de porocale si clementine (proaspat... articol complet

Tort cu budinca de nuca de cocos si ciocolata (de post)

Data:15.12.2016

       Cand spui tort de post, suna sec, dar va asigur ca nu e asa. E un tort cu aromele iernii, arome fara de care n-as simti ca traiesc in acest anotimp.  L-am facut pentru ziua sotului meu, si, din prisma vizuala a iesit olecuta rustic asa cum ne place amandurora. Ingrediente: Blat:430 g faina70 g cacao2 lgt rase bicarbonat de sodiu1/8 lgt pudra cuisoare 1/2 lgt scortisoara pudra260 g zahar pudra1 praf sare100 ml suc de portocale (proaspat stors)400... articol complet

Trufe cu cacao si nuca de cocos (de post)

Data:09.12.2016

      De ceva vreme testez lapte instant de cocos, e fabulos! Pe cuvant! Trufele acestea cu aroma pregnanta de cocos sunt nemaipomenite.   Le-am facut de nenumarate ori de cand am descoperit laptele instant de cocos. Sunt atat de bune, incat dau dependenta. Nu sunt tocmai dietetice, dar din cand in cand meritam un rasafat.    .Ingrediente:200 g zahar80 ml apa60 ml ulei de cocos200 g lapte praf de cocos100 g cacao180 g fulgi de nuca de... articol complet

Fursecuri cu portocala (de post)

Data:28.11.2016

  Ahaha, o reteta de pe vremea cand teiul inca mai avea frunze. :) Am pornit de la reteta fursecurilor cu lamaie, care au fost grozave si am ajuns la portocale. Bune si acestea. Numai ca au o hiba, cum mi-a fost lene sa dau zaharul prin blender, au iesit cu cratere. 😂 Ingrediente:400 g faina de grau (tip 000)5 g praf de copt170 g zahar 130 ml suc proaspat de portocala50 g ulei de palmier/de cocoscoaja de la o portocalaCum procedam:1. Intr-un vas punem 350 g faina, adaugam praful... articol complet

"Mutella" cu nuca de cocos (vegana)

Data:24.11.2016

    V-am mai povestit despre "Mutella" in alta postare. Ei bine m-am gandit sa fac crema tartinabila de ciocolata si in varianta Mutella de cocos, fiindca ador aroma nucilor de cocos. Spre deosebire de reteta cealalta, aceasta trebuie pregatita la foc si da, are zahar, dar e divina. Consumata cu moderatie, nu se pune pe niciunde. ;)  Ingrediente:250g lapte praf de cocos250 g zahar100 ml apa40 g cacao50 g ulei de cocos Cum procedam:1. Punem apa cu zaharul intr-o cratita... articol complet

Prajitura dalmatian

Data:21.11.2016

   Fiindca de doua zile ma hranesc doar cu ceai, am febra si stau lesinata in pat, am tras de mine la propriu ca sa scriu reteta asta.  Fara sa ma lungesc prea mult va spun cu mana pe inima ca prajitura asta este un adevarat deliciu. Fara lipsa de modestie e FABULOASA!   Ma gandeam la aceasta denumire inca de cand am pus albusurile la mixat si am zis ca e musai sa o fac cu pete.  Lapte condensat:200 g zahar pudra330 g lapte praf350 ml apa clocotita35 g ulei... articol complet

Tarta cu ciocolata si cirese amare

Data:31.10.2016

    Daca cu ciresata nu ma omor, cu ciresele din ea e alta poveste. Visam la tarta asta inca de cand am pus ciresele la imbatat... pardon la macerat.   Fiindca tarta nu e recomandata copiilor, asa ca bonus, din aluatul pentru baza am facut si biscuiti pe care ai mei i-au devorat la propriu. Baza:350 g faina de grau100 g zahar pudra40 g cacao180 g smantana dulce grasa (de tara)20 g ulei palmier1 ou mediu (de tara)50 ml lapte 3/4 lgt praf de coptun praf de sare... articol complet

Crema de ardei copt si dovlecel la gratar

Data:21.10.2016

    Supele crema sunt favoritele noastre si cand spun ale noastre ma refer la partea femimina a familei fiindca baietii sunt mai reticenti. Chiar daca intr-un final mananca supe crema mai de voie mai de nevoie, nu se dau in vant dupa ele. Eu si cu fiica-mea in schimb suntem topite dupa cremele de legume si la fel de topite suntem si dupa dovleceii facuti la grill. Si uite asa mi-am zis ca daca tot ne plac lucrurile astea poate ar fi bine sa le combin sa vedem ce iese. Ei bine... articol complet

Prajitura cu pere posate si ciocolata

Data:06.10.2016

    Se intampla uneori sa nu am timp sa prajituresc in weekend. Ei bine asa s-a intamplat cu prajitura aceasta care a aparut in "meniu" intr-o zi de duminica. Am fost invitati la prietenii nostri si am facut-o in mare fuga... Ce-i drept n-am respectat decat timpul de coacere fiindca restul le-am grabit. :))) Cu riscul de a ramane fara prajitura  fiindca locuiesc la parter, am scos tava pe pervaz la racit, imi parea rau ca n-am un ventilator sa se raceasca mai repede.... articol complet

Centimetrul cu 0 calorii - prima competitie de SLABIT SANATOS!

Data:05.10.2016

    Salutare dragii mei! La inceput de octombrie prietenii de la Green Sugar, ne provoaca la prima competitie de slabit sanatos si ne masoara cu Centimentrul cu zero calorii! E prima competitie de acest gen care ne indeamna si ne sprijina sa slabim sanatos. Green Sugar a adunat o  echipa frumoasa care v-a sustine pe fiecare participant. Mai e cazul sa va reamintesc ca GREEN SUGAR este primul indulcitor 100 % natural, obtinut din extract de Stevia Rebaudiana, cu... articol complet

Prajitura cu menta si ciocolata

Data:03.10.2016

          Nu stiu cum stati voi cu combinatiile, insa pentru mine combinatia menta-ciocolata este irezistibila. Si cum n-am mai facut de prin aprilie ceva ciocolatos si mentolat, am decis ca-i musai sa pun capat poftelor cu ceva usor.  Un pandispan pufos si usor ca un norisor, crema mentolicioasa si ciocolata delicioasa. Easy peasy ce sa mai vorbim!Blat:4 oua foarte mari (XL)80 g zahar4 lg ulei de floarea soarelui65 g faina25 g cacao un... articol complet

Dulceata de pere, fara zahar

Data:30.09.2016

    Dragii mei, va marturisesc ca eram in culmea nerabdarii sa testez gelifiantul de la Green Sugar. Zilele acestea am cules roadele livezii, iar cum nu m-am indurat sa arunc perele care aveau mici imperfectiuni si lovituri am decis ca-i musai sa le transform in ceva delicios fara prea mari repercusiuni asupra siluetei. Iac-asa m-am pomenit in bucatarie curatand perele si taindu-le cubulete, le-am cantarit (fix 1 kg) apoi le-am stropit cu zeama de lamaie (o lingura).... articol complet

Concurs Aniversar - La Multi Ani, Green Sugar!

Data:22.09.2016

   Salutare dragii mei! Bine v-am regasit! Daca cititi blogul de ceva timp stiti ca vara e perioada mea de vacanta, o vacanta luuunga si frumoasa!  Iata ca am revenit pe ecrane, si nu oricum, ci cu un concurs simpatic organizat cu ocazia zilei de nastere a dulcelui natural "Green Sugar" care in octombrie implinieste varsta ficiorasului meu, adica 6 ani! Iar producatorul roman de vitamine si suplimente naturale, prima companie care a introdus pe piata din Romania extractul pe... articol complet

Chec marmorat

Data:17.06.2016

    Salutare dragilor! A trecut ceva vreme de cand nu m-am mai apropiat de blog, iar de creat retete in bucatarie nici nu va mai spun... Mi-a dor sa stau in bucatarie si sa experimentez, dar timpul ma preseaza fantastic si simt ca nu mai fac fata...  Ei bine lasand oboseala si nostalgiile la o parte, azi va prezint o reteta simpla pe care o faceam cu drag pentru cineva iubit care, de ceva vreme, a plecat intr-o lume mai buna. O realizez de fiecare data cand ma apuca dorul... articol complet

Vitamin Tea - Ceai vitaminizat

Data:05.06.2016

V-am vorbit despre Green Sugar Blogger, competitie anuala sustinuta de domnul acela cu calitati de care va povesteam ieri. :) Tot in prezenta acestui domn select am savurat si o bautura delicioasa.  Banuiesc ca ati auzit de apa vitaminizata, asa ca am decis sa fac un ceai de cimbrisor (fiindca intamplator am racit in perioada aceasta) si sa-l vitaminizez.  Sotul meu exclama intr-una "Cat e de bun!, Cat e de bun!". :) Ingrediente:20 g cimbrisor proaspat1.5 l apa10 plicuri Green Sugar... articol complet

Tort "Floral passion"

Data:04.06.2016

    Dragii mei, v-am anuntat acum ceva timp pe Facebook ca particip la "Competitia anuala Green SugarBlogger". Ei bine, dupa lupte seculare cu timpul am reusit sa redactez si reteta cu care ma voi prezenta in fata juriului si a voastra. :)  Un tort #fara zahar,  cu arome florale si cu niscaiva cirese pe acolo care sa le lege si sa le imbine si care sa nu atenteze la cantar.  Florile comestibile pe care le-am folosit sunt: salcam, bujor, iasomie, hibiscus pentru... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro