Blogosfera culinara

Bucatareala la plesneala

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba cu coltunasi

Data:06.04.2017

      Am mai experimentat astfel de ciorba si in trecut, si s-a dovedit un real succes. Acum ca si atunci ciorba a avut mare cautare.   Baietelul meu si-a amintit zilele astea ca am facut o ciorba cu galustele ca la King Fu Panda si m-a intrebat cand fac din nou.   Noroc cu el fiindca eu uitasem ca am pintr-un cotlon al calculatorului aceasta reteta. :) Ingrediente:Aluat pentru coltunasi:400 g faina3 oua de tara 3 lg de... articol complet

Fursecuri cu nuca de cocos (de post)

Data:05.04.2017

       Fursecuri fragede, gustoase si aromate cu nuca de cocos. Nici nu mai stiu exact cand am facut reteta, insa un lucru e cert, zilele astea repetam experienta fiindca au fost tare indragite.Partea faina e ca se fac foarte repede, fara pretenti, si as mai completa si fara prea multe ingrediente.      Ingrediente:400 g faina de grau100 g zahar pudra 80 g instant de cocos80g fulgi nuca de cocos10 g praf de copt1 praf sare300 ml apa rece100 g... articol complet

Pasca cu ciocolata (fara gluten si fara branza)

Data:30.03.2017

     Fiica mea adora branzeturile, insa cand vine vorba de branza+zahar i se pare combinatia fatala. Nu ii plac absolut deloc preparatele dulci cu branza, desi am incercat in toate felurile sa o fac sa manance, mai mult decat sa guste nu vrea... uneori nici atat.  Mi-am amintit ca atunci cand eram studenta mancam intodeauna de Pasti la bunica prietenei mele si la desert primeam cea mai buna pasca <3, pasca cu ciocolata, simpla, fara pic de branza.  M-am gandit... articol complet

Tort Alba ca Zapada (fara gluten)

Data:22.03.2017

      Alba ca zapada sau Lamaita, e o prajitura cu foi pe care gospodinele o prepara de regula de sarbatori.Fiindca vine Pastele, ma gandesc ca poate o sa va fie de folos reteta aceasta. Azi am liber de la munca asa ca intre doua reprize de tuse si una de durere de cap am reusit sa scriu reteta tortului mesterit saptamana trecuta.   De la inceputul lunii testez retete fara gluten pentru campania "Gatim romaneste si fara gluten cu Schar" lansata de... articol complet

Piersici de post (fara gluten)

Data:16.03.2017

  Ca si borsul umplut, care este rusesc, piersicile nu sunt o reteta pur romaneasca si, mai multe tari si-odisputa. Cum si in bucataria romaneasca se prepara de multa vreme, am zis ca trebuie sa le pregatesc si eu. Chiar imi era dor de ele. Nu le-am mai pregatit de ani de zile si voiam sa le incerc in varianta de post si fara gluten pentru campania "Gatim romaneste si fara gluten cu Schar", campanie de care va vorbeam si in postarile trecute. Sper ca nu stati prost cu rabdarea, de... articol complet

Bors umplut (fara gluten)

Data:09.03.2017

     Nu stiu altii cum sunt, da' io nu pot trai fara bors. Am avut chiar o perioada in care beam zilnic cel putin 1 litru de bors umplut. Merge de minune pe timp de vara si in plus subtiaza sunculitele. :)  M-am gandit deseori la persoanele cu intoleranta la gluten cand consumam borsul umplut si presupun ca unora le lipseste. Mie uneia sigur mi-ar lipsi borsul umplut, si nu vad cum as putea trai fara aroma lui. Asadar fiindca aveam de multa vreme in plan sa... articol complet

Chiftelute de legume,de post (fara gluten)

Data:07.03.2017

    Va povesteam in poastarea trecuta despre campania "Gateste Romaneste si Fara Gluten cu Schar"desfasurata de Schar in colaborare cu Celiaci.ro. Ei bine, ma bucur ca sunt alaturi de bloggeri frumosi in aceasta campanie.  Fiindca tot mai multe persoane sufera de intoleranta la gluten si celiachie, aceasta campanie este, ca si campaniile trecute, mai mult decat bine venita.     De data aceasta am ales sa fac niste chiftelute de post ce pot fi consumate in... articol complet

Mucenici fara gluten, cu ciocolata (de post)

Data:03.03.2017

       Luna aceasta Schar impreuna cu Celiaci.ro defasoara o campanie tare faina: "Gatim romaneste si fara gluten cu Schar", la care particip cu drag, ca si la campaniile trecute.    Va invit sa vizualizati albumul campaniei, pe pagina de Facebook Schar, si daca v-au placut retetele create de mine sa le votati printr-un comentariu. Paralel se desfasoara un concurs si pentru cititori, iar Schar va premia cu ajutorul random.org, una dintre persoanele... articol complet

Cereale Green Sugar

Data:01.03.2017

 Cand esti blogger culinar ai avantajul de a gusta din produse care inca nu s-au lansat pe piata. Asa a fost si cu noua gama de produse marca Green Sugar: cerealele Green Sugar, 100% sanatoase, 100% naturale, 100% românesti (produse din materie prima de la producatori romani!), 100% delicioase, indulcite natural.     Cand am aflat de vestea cea mare nu am stat deloc pe ganduri si am zis ca e musai la se incerc (fie vorba intre noi, am ingerat cantitati uriase de... articol complet

Cereale Green Sugar

Data:28.02.2017

 Cand esti blogger culinar ai avantajul de a gusta din produse care inca nu s-au lansat pe piata. Asa a fost si cu noua gama de produse marca Green Sugar: cerealele Green Sugar, 100% sanatoase, 100% naturale, 100% românesti (produse din materie prima de la producatori romani!), 100% delicioase, indulcite natural.     Cand am aflat de vestea cea mare nu am stat deloc pe ganduri si am zis ca e musai la se incerc (fie vorba intre noi, am ingerat cantitati uriase de... articol complet

Bezea cu peltea de gutui

Data:25.02.2017

   A trecut ceva timp de cand nu m-am mai apropiat de blog si asa din cauza altor activitiati pe care le-am derulat in perioada aceasta. Ca fapt divers printre altele, am invatat sa tes. E adevarat ca imi doream de mult timp sa invat a tese, si in sfarsit am reusit sa imi indeplinesc visul.  Revenind la cratite, am stat destul si aici, am creat si retete, am fotografiat, insa nu am redactat... pana azi, cand  am hotarat sa scriu reteta bezelei delicioase cu peltea de... articol complet

Tarta cu branza si porumb

Data:02.02.2017

  Nu stiu cum sunteti voi insa eu fara branza nu cred ca as putea trai. Fara carne pot oricand, dar fara branza nu.   Imi plac multe tipuri de branza si chiar imi place sa fac branza in casa, fiindca in modul acesta pot controla exact calitatea laptelui din care o pregatesc. Astazi va aduc o reteta care se pregateste foarte usor, e buna si nu necesita multa bataie de cap, iar ingredientele adaugate pot varia in functie de preferinte.Ingrediente:700 g branza de vaci (caș)100 g... articol complet

Tort cu prune

Data:28.01.2017

           V-am mai povestit si alta data ca sunt obsedata de fructe. Am intotdeauna in congelator provizii pentruiarna pe care le folosesc la torturi.  Tortul acesta l-am facut anul trecut de ziua mea, iar reteta a stat cam multicel la "dospit". :))) E timpul sa o scoatem la iveala si sa va prezint a doua varianta a tortului cu prune. Prima varianta o gasiti AICI. Blat:7 oua medii (la temperatura camerei)160 g zahar4 lg ulei120 g faina30 g cacao1 praf sare... articol complet

Cuburi de branza (fara gluten)

Data:20.01.2017

     Tartele cu branza sunt foarte usor de realizat, si se dovedesc a fi foarte versatile. Poti adauga legume care iti sunt pe plac, sau orice ti se pare ca ar merge cu branza.Ingrediente:1 kg branza dulce de vaci2 oua intregi + 2 galbenusuri60 g smantana50 g faina fara gluten (Farina de la Schar am folosit eu/amidon de porumb 50 g cascaval50 g ardei gras50 g masline verzi (fara sambure, taiate felii) sau 15 g capere (optional)sare si piper1 lgt ierburi aromate Cum... articol complet

Buturuga cu caramel si ciocolata

Data:19.01.2017

    Prajitura Buturuga este o prajitura franceza traditionala care se face in perioada Craciunului. Si eu am facut-o de Craciun, insa o puteti lasa si numai sub forma de rulada.Ingrediente:Blat:7 oua foarte mari (XL)150 g zahar90 g faina55 g cacao 5 lg ulei3 lg lapte un praf sareCrema caramel:200 g frisca lichida rece (30%grasime)150 g caramel5 g gelatina granule30 ml apa receCrema ciocolata:100 g ciocolata amaruie (50% cacao)200 g frisca lichida rece (30% grasime)Cum... articol complet

Fursecuri cu zahar caramelizat (de post)

Data:18.01.2017

     Imi place grozav aroma zaharului caramelizat, asa ca de sarbatori l-am intampinat pe Mos si cu astfel de fursecuri.  Sunt usor de facut si au avantajul ca le poti realiza cu mult timp inainte, si tin destul de mult daca le patrezi in conditii corespunzatoare (la noi ultimele fursecuri erau bune si dupa 2 saptamani). Ingrediente:450 g zahar250 ml apa230 g ulei de palmier80 g miere de salcam1 kg faina (000) + 50-100 g extra pentru framantat 3 lgt scortisoara... articol complet

Fursecuri cu cacao

Data:17.01.2017

    Vremea mohorata ma face sa ma refugiez in bucatarie, sa ascult muzica si sa incing cuptorul. Fursecurile astea, seamana cu turta dulce si da, ne-am bucurat de ele de Craciun, insa le puteti face oricand si cu orice mix de mirodenii va e pe plac.Ingrediente:570 g faina grau (000) 150 g zahar pudra1 lgt bicarbonat sodiu1 lgt praf de copt 1 lgt scortisoara pudra1 lgt mix pentru turta dulce 50 g cacao150 ml lapte100 g miere de salcam120 g  ulei de palmier1 lg... articol complet

Tort "Alba ca zapada"

Data:16.01.2017

      Alba ca zapada este o prajitura clasica, preferata de romani la sarbatori. Drept sa va spun n-am mai facut  "Alba ca zapada" dinainte de a ma casatori si uitasem cantitatile. Ei bine, sa va zic si cine se face "vinovata" de postarea mea de astazi, nimeni alta decat Gabi, de la Papa Bun. Mi-ai reactivat amintirile, draga mea si iti multumesc! :*   Ingrediente: Pentru foi:3 oua (M)6 lg zahar6 lg ulei1 lgt bicarbonat sodiu stins cu otet12 lg lapte~ 750 g... articol complet

Ciocolata calda cu vin fiert

Data:10.01.2017

     Bine v-am gasit dragilor! Iata ca am revenit pe blog, si nu oricum ci cu o reteta simpla, care aduna intr-o cupa aroma vinului fiert cu savoarea ciocolatei si cea a turtei dulci. As putea spune ca acesta e mirosul vacantei adunat intr-o ceasca.  Stiu ca am vazut candva, pe undeva prin marea informationala, ciocolata calda cu vin fiert si mi-a placut tare mult ideea. Am zis sa o duc un pas mai departe inlocuind zaharul, si asa prea abundent in dieta la aceste... articol complet

Tort cu caramel si cafea

Data:17.12.2016

      Mmm, ador caramelul si cafeaua, si le-am combinat intr-un tort nepretentios facut cu ceva vreme in urmapentru aniversarea casniciei. :) A fost delicios... Acum ca m-am apucat de redactat reteta inghit in sec amintindu-mi de aromele acestuia. Ingrediente:Blat:5 oua foarte mari (XL)120 g zahar80 g faina20 g cacao3 linguri uleiun praf sareCrema de caramel:300 ml smantana lichida rece (30% grasime)240 g caramel5 g gelatina40 ml apa receCrema de mascarpone si... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro