Blogosfera culinara

Stefyharnicutza

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftelute din piept de pui cu cascaval

Data:14.02.2017

Zilele acestea mi-a tot aparut in cale aceasta reteta, si am zis ca trebuie sa le fac si eu daca tot sunt asa de aduse in prim plan, pe diverse site-uri/bloguri. Eu le-am facut in varianta mea, cu ceea ce ne place noua, varianta pe care va invit sa o incercati si voi, caci se merita: au miez de cascaval topit si invelis crocant!Ingrediente:- un piept de pui- 50 g cascaval (daca vreti sa ramana mai "intreg" folositi cacsval afumat)- o cana de pesmet- un ou- cateva fire de patrunjel verde- ulei... articol complet

Batoane de paine cu susan

Data:09.02.2017

Imi place sa ma joc cu aluatul atunci cand fac paine, pentru ca asa o am si pe Bianca alaturi de mine si in acest fel petrecem timpul impreuna, desi asa cum v-am mai pus, la final toata bucataria e plina de faina, dar fiica-mea multumita ca m-a ajutat. Ieri am facut cu ea, aceste batoane si a fost tare incantata :)Ingrediente (pentru 8 batoane):- 500 g faina + 20 g pentru modelat batoanele- 20 g drojdie proaspata- 250 ml apa calduta- 80 ml ulei- o lingura zahar- o lingurita sare- susan -... articol complet

Cartofi umpluti cu branza si muschi afumat

Data:06.02.2017

Am avut o perioada in care am tot facut cartofi umpluti la cuptor, asa ca astazi vi-i prezint pe acestia, desi acum vreo 2 saptamani v-am mai prezentat o varianta, si anume, aceastaIngrediente:- 5 cartofi- 1/2 ceapa- 50 g cascaval sau cas de oaie- 50 g muschi afumat- sare si piper- ulei de maslineMod de preparare:- se spala cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare- se lasa la fiert circa 20 minute- cand sunt gata, se scot din apa si se lasa sa se raceasca putin- ceapa se curata de coaja,... articol complet

Chec cu mere si ciocolata

Data:03.02.2017

La noi mos Craciun a venit atat de incarcat cu dulciuri, incat desi a trecut ceva vreme, inca mai avem ciocolata in casa, si desi am mancat de am crezut ca dam in diabet, tot nu am scapat de ea, astfel incat incerc sa o combin cu alte chestii sa nu o mai mancam ca atare. Asa ca astazi am combinat-o cu mar, si am facut acest chec :)Ingrediente (pentru un chec):- 4 oua mari (marime L sau XL)- 6 linguri cu varf de faina- 190 g zahar- 4 linguri faina- un strop de esenta de mar cu scortiosara- un... articol complet

Tort Ferrero Rocher

Data:31.01.2017

Tortul acesta l-am facut pentru ziua sotului. Stiam cat de mult ii plac bomboanele Ferrero Rocher si am zis ca sigur i-ar fi pe plac si un asemenea tort. Supriza a fost pe masura, iar toti care au gustat din el au zis ca e foarte bun, iar sotul a spus ca neaparat trebuie sa il mai pregatesc (nu a apucat sa se infrupte prea mult, pentru ca am servit musafirii :))). Voua vi-l prezint astazi, moment in care blogul meu implineste 7 ani!Ingrediente (pentru o tava de 24 de cm):Blat:- 5 oua- 6... articol complet

Salata de macrou afumat cu rosii cherry si porumb

Data:28.01.2017

Cum din meniul nostru cam lipsesc salatele, am zis ca e momentul sa mai incercam una, de data aceasta cu macrou, rosii cherry, si porumb. E o salata delicioasa, se face repede, are doar 4 ingrediente si o puteti consuma la micul dejun, la pranz sau seara.Ingrediente:- 1 bucata macrou afumat- 1/2 ceapa- 5 rosii cherry- porumb boabe din conserva- sare si piepr dupa gust- ulei si otetMod de preparare:- se curata macroul de pielita si oase si se rupe bucatele- se adauga porumbul, ceapa taiata... articol complet

Clatite aperitiv cu urda si marar

Data:24.01.2017

Daca aveti intr-o zi prin casa niste urda care nu se mai mananca, incercati aceste clatite, pentru ca la noi au avut succes si asa am scapat si de branza care nu se mai consuma. Deci pe principiul, nimic nu se arunca, totul se transforma, am facut si aceasta reteta! :)Ingrediente: Clatite:- un ou - un praf de sare- 250 ml lapte- 150 ml apa minerala- faina cat sa devina compozitia ca o smantana - circa 10 linguri- uleiUmplutura:- 250 g urda- 3 linguri branza de... articol complet

Cartofi copti cu umplutura de branza si porumb

Data:22.01.2017

Mi-au placut acesti cartofi de la prima degustare si parca de mult timp nu am mai mancat ceva asa de usor de facut, dar atat de gustos. II puteti servi ca atare, sau daca sunteti mai carnivori, langa o friptura, de ce nu? :)Ingrediente:- 5 cartofi (incercati sa-i alegeti sa fie de aceeasi marime)- 100 g telemea/cascaval- 100 g porumb boabe (din conserva)- o ceapa- sare si piper- putin ulei pentru calit ceapaMod de preparare:- se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza... articol complet

Paine de casa cu smantana si seminte

Data:20.01.2017

Ador sa coc paine acasa. Imi place cum miroase in bucatarie atunci cand este in cuptor si astept cu nerabdare sa o gust asa calda. Si in plus este mai buna ca cea din comert. Paine de astazi a luat nastere ca urmare a faptului ca aveam niste smantana in frigider care se apropia de expirare, si ca sa o transform intr-un desert nu era potrivit, ca suntem inca satui de dulciurile de la Craciun, iar intr-o mancare cu carne nu ar fi fost pe placul celor din casa. Asa ca m-am gandit la o paine si... articol complet

Copanele marinate la cuptor

Data:13.01.2017

Imi plac copanelele pregatite astfel pentru ca ies usor crocante la exterior si fragede in interior. Iar daca folositi combinatia de condimente preferata ati dat peste un pranz/cina super gustos! Ai mei le devoreaza rapid chiar si fara garnitura! :)Ingrediente:- 8 copanele (sa fie de aceeasi marime per ansamblu)- putin ulei- sare, piper- oregano, salvie, coriandru, rozmarin, boia de ardei dulce (sau orice alte condimente va plac)Mod de preparare:- se spala copanelele (eventual se curata daca... articol complet

Fursecuri spritate cu ciocolata

Data:11.01.2017

Nu am niste poze reusite la aceste fursecuri, pentru ca le-am facut repede in ziua de ajun, chiar inainte sa apara colindatorii la usa, iar apoi au disparut prea repede de pe platou pana sa mai reusesc eu sa le fotografiez. Deci sunt usor de facut, si la fel de usor de mancat! Si au un avantaj ca se pot pastra bine in cutii metalice si pot fi servite si dupa 2-3 zile!Ingrediente (pentru circa 40 fursecuri):- 150 g unt la temperatura camerei- 200 g faina- 100 g zahar- un ou- un plic zahar... articol complet

Top 10 Retete 2016

Data:09.01.2017

Anul 2016, nu am fost prea harnica la capitolul retete noi, poate pentru ca am devenit mamica pentru a doua oara, si copiii imi ocupa cea mai amre parte a timpului, deci bucataria si blogul au trecut undeva pe alte locuri, dar totusi am reusit sa va aduc 59 de postari, deci o medie de aproape 4,5 pe luna. Din tot ce am postat cele mai multe vizualizari au avut urmatoarele retete:1. Fursecuri de post2. Salata de fasole rosie (de post)3. Stelute cu stafide de post4. Prajitura cu crema... articol complet

Bomboane Raffaello din lapte praf

Data:06.01.2017

Bomboanele astea isi asteptau randul de vreo 3 ani sa le pregatesc, cand de fiecare data de sarbatori imi propuneam sa le fac, dar tot timpul treceam peste ele, desi se fac foarte usor. Daca aveti de gand sa le pregatiti, incercati sa faceti cantitate dubla, ca tare repede dispar de pe platou :)Ingrediente (pentru aproximativ 40 de bomboane):- 200 g lapte praf- 200 g unt la temperatura camerei- 200 g zahar pudra- 175 g nuca de cocos- alune de padureMod de preparare:- untul se mixeaza cu... articol complet

Parada "Weekend cu spor"- decembrie 2016

Data:29.12.2016

Nu este inca weekend, dar pentru ca nu voi avea timp pe data de 31 decembrie sa postez parada, o fac astazi. Desi este o luna destul de aglomerata fetele si-au gasit timp sa participe si la provocare. Multumesc dragelor!1. Elena Bite a fost cea mai harnica si a ales sa pregateasca Pariziene cu gem2. Oana Durican a optat pentru o paine care i-a iesit tare frumoasa Paine de casa cu iaurt3. Lubita Iancu -  a ales delicioasa Prajitura cu mure si iaurt4.... articol complet

Taitei de casa

Data:08.12.2016

Pentru mine, borsul/ciorba perfecta este cea facuta cu taitei de casa. Recunosc, e prima data cand ii fac, dar parca a schimbat total gustul ciorbei! Desi nu au iesit cei mai fini/subtiri taietei sunt mandra de ei! I-am facut asa cum am vazut ca facea bunica si cum face si mama, doar ca mai am de lucrat la partea cu taiatul cat mai subtire :)Ingrediente:- un ou- faina cat cuprinde - circa 120 g- un praf de sareMod de preparare:- faina impreuna cu ouale si sarea se framanta bine pana se obtine... articol complet

Retete aperitive si feluri principale pentru Craciun si Revelion

Data:30.11.2016

Am actualizat lista cu recomandari de aperitive si feluri principale pentru Craciun sau de Revelion. Sper sa gasiti ceva si pe gustul vostru!AperitiveSaratele din foietajBaghete cu masline si cascavalChec aperitiv cu ceapa verde Chec aperitivChec aperitiv cu ciuperciChec aperitiv cu ficatei si ciuperci Ciuperci cu maionezaCrenvursti in foietajOua umplute pe "pat" de maioneza Rulada aperitiv cu ciuperci si cascavalRulada din piept de pui cu legumeRulada din piept de pui cu omletaRulada... articol complet

Stelute cu stafide (de post)

Data:28.11.2016

Bianca (fiica mea cea mare), adora sa faca fursecuri pentru ca are posibilitatea sa ma ajute la bucatarie si sa petreaca mai mult timp cu mine. Asa ca atunci cand avem chef, facem tot felul de fursecuri. Astazi am incercat varianta de fursecuri de post cu stafide.Ingrediente:- 12 linguri zahar- 12 linguri ulei- 15 linguri apa- aprox. 400 g faina- 1/2 praf de copt- un plic zahar vanilat- o mana de stafide- zahar pudra pentru decorMod de preparare:- zaharul se amesteca cu apa pana se... articol complet

Prajitura cu crema mascarpone si banane

Data:25.11.2016

Stiti tipul acela de prajitura din care mananci si nu te poti opri? Ei bine, dragilor, prajitura aceasta e din aceasta categorie. Ciocolata, bananele si crema de mascarpone fac o combinatie tare reusita. Va pot confirma cei care au gustat din ea, atunci cand am pregatit-o. Si au fost cativa invitati sa o deguste!!! iar eu abia am reusit sa opresc trei patratele sa le fotografiez pentru voi :)Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm)Blat:- 5 oua- 175 g zahar- 7 linguri faina- 6 linguri ulei- 1/2... articol complet

Chiftelute de cartofi la cuptor

Data:22.11.2016

Chiar daca aceste chiftelute sunt de post, sunt tare bune, iar faptul ca sunt facute in cuptor, le face si mai sanatoase :)Ingrediente:- 4 cartofi mai mari- un morcov- ceapa- 2 felii de paine- cateva fire de patrunjel- sare si pipee dupa gust- putin ulei de floarea soareluiMod de preparare:- feliile de paine se pun la inmuiat in apa- se pun cartofii la fiert in coaja si cand sunt gata se lasa la racit- cand s-au racit se dau prin razatoarea mare- ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca... articol complet

Salata de fasole rosie (de post)

Data:18.11.2016

Daca postiti, si daca nu aveti prea mult timp la dispozitie sa pregatiti ceva, aceasta salata este tocmai binevenita in aceste momente. Se face usor si cu foarte putine ingrediente, ba chiar ii mai puteti adauga ardei, gogosari sau alte legume ca sa o faceti dupa gustul vostru...Ingrediente:- o conserva fasole boabe rosie- o ceapa- 50 g masline- sare si piepr dupa gust- ulei- putin otet sau zeama de lamaieMod de preparare:- fasolele se lasa la scurs- se curata ceapa de coaja, se spala si se... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro