Stefyharnicutza

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copanele marinate la cuptor

Data:13.01.2017

Imi plac copanelele pregatite astfel pentru ca ies usor crocante la exterior si fragede in interior. Iar daca folositi combinatia de condimente preferata ati dat peste un pranz/cina super gustos! Ai mei le devoreaza rapid chiar si fara garnitura! :)Ingrediente:- 8 copanele (sa fie de aceeasi marime per ansamblu)- putin ulei- sare, piper- oregano, salvie, coriandru, rozmarin, boia de ardei dulce (sau orice alte condimente va plac)Mod de preparare:- se spala copanelele (eventual se curata daca... articol complet

Fursecuri spritate cu ciocolata

Data:11.01.2017

Nu am niste poze reusite la aceste fursecuri, pentru ca le-am facut repede in ziua de ajun, chiar inainte sa apara colindatorii la usa, iar apoi au disparut prea repede de pe platou pana sa mai reusesc eu sa le fotografiez. Deci sunt usor de facut, si la fel de usor de mancat! Si au un avantaj ca se pot pastra bine in cutii metalice si pot fi servite si dupa 2-3 zile!Ingrediente (pentru circa 40 fursecuri):- 150 g unt la temperatura camerei- 200 g faina- 100 g zahar- un ou- un plic zahar... articol complet

Top 10 Retete 2016

Data:09.01.2017

Anul 2016, nu am fost prea harnica la capitolul retete noi, poate pentru ca am devenit mamica pentru a doua oara, si copiii imi ocupa cea mai amre parte a timpului, deci bucataria si blogul au trecut undeva pe alte locuri, dar totusi am reusit sa va aduc 59 de postari, deci o medie de aproape 4,5 pe luna. Din tot ce am postat cele mai multe vizualizari au avut urmatoarele retete:1. Fursecuri de post2. Salata de fasole rosie (de post)3. Stelute cu stafide de post4. Prajitura cu crema... articol complet

Bomboane Raffaello din lapte praf

Data:06.01.2017

Bomboanele astea isi asteptau randul de vreo 3 ani sa le pregatesc, cand de fiecare data de sarbatori imi propuneam sa le fac, dar tot timpul treceam peste ele, desi se fac foarte usor. Daca aveti de gand sa le pregatiti, incercati sa faceti cantitate dubla, ca tare repede dispar de pe platou :)Ingrediente (pentru aproximativ 40 de bomboane):- 200 g lapte praf- 200 g unt la temperatura camerei- 200 g zahar pudra- 175 g nuca de cocos- alune de padureMod de preparare:- untul se mixeaza cu... articol complet

Parada "Weekend cu spor"- decembrie 2016

Data:29.12.2016

Nu este inca weekend, dar pentru ca nu voi avea timp pe data de 31 decembrie sa postez parada, o fac astazi. Desi este o luna destul de aglomerata fetele si-au gasit timp sa participe si la provocare. Multumesc dragelor!1. Elena Bite a fost cea mai harnica si a ales sa pregateasca Pariziene cu gem2. Oana Durican a optat pentru o paine care i-a iesit tare frumoasa Paine de casa cu iaurt3. Lubita Iancu -  a ales delicioasa Prajitura cu mure si iaurt4.... articol complet

Taitei de casa

Data:08.12.2016

Pentru mine, borsul/ciorba perfecta este cea facuta cu taitei de casa. Recunosc, e prima data cand ii fac, dar parca a schimbat total gustul ciorbei! Desi nu au iesit cei mai fini/subtiri taietei sunt mandra de ei! I-am facut asa cum am vazut ca facea bunica si cum face si mama, doar ca mai am de lucrat la partea cu taiatul cat mai subtire :)Ingrediente:- un ou- faina cat cuprinde - circa 120 g- un praf de sareMod de preparare:- faina impreuna cu ouale si sarea se framanta bine pana se obtine... articol complet

Retete aperitive si feluri principale pentru Craciun si Revelion

Data:30.11.2016

Am actualizat lista cu recomandari de aperitive si feluri principale pentru Craciun sau de Revelion. Sper sa gasiti ceva si pe gustul vostru!AperitiveSaratele din foietajBaghete cu masline si cascavalChec aperitiv cu ceapa verde Chec aperitivChec aperitiv cu ciuperciChec aperitiv cu ficatei si ciuperci Ciuperci cu maionezaCrenvursti in foietajOua umplute pe "pat" de maioneza Rulada aperitiv cu ciuperci si cascavalRulada din piept de pui cu legumeRulada din piept de pui cu omletaRulada... articol complet

Stelute cu stafide (de post)

Data:28.11.2016

Bianca (fiica mea cea mare), adora sa faca fursecuri pentru ca are posibilitatea sa ma ajute la bucatarie si sa petreaca mai mult timp cu mine. Asa ca atunci cand avem chef, facem tot felul de fursecuri. Astazi am incercat varianta de fursecuri de post cu stafide.Ingrediente:- 12 linguri zahar- 12 linguri ulei- 15 linguri apa- aprox. 400 g faina- 1/2 praf de copt- un plic zahar vanilat- o mana de stafide- zahar pudra pentru decorMod de preparare:- zaharul se amesteca cu apa pana se... articol complet

Prajitura cu crema mascarpone si banane

Data:25.11.2016

Stiti tipul acela de prajitura din care mananci si nu te poti opri? Ei bine, dragilor, prajitura aceasta e din aceasta categorie. Ciocolata, bananele si crema de mascarpone fac o combinatie tare reusita. Va pot confirma cei care au gustat din ea, atunci cand am pregatit-o. Si au fost cativa invitati sa o deguste!!! iar eu abia am reusit sa opresc trei patratele sa le fotografiez pentru voi :)Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm)Blat:- 5 oua- 175 g zahar- 7 linguri faina- 6 linguri ulei- 1/2... articol complet

Chiftelute de cartofi la cuptor

Data:22.11.2016

Chiar daca aceste chiftelute sunt de post, sunt tare bune, iar faptul ca sunt facute in cuptor, le face si mai sanatoase :)Ingrediente:- 4 cartofi mai mari- un morcov- ceapa- 2 felii de paine- cateva fire de patrunjel- sare si pipee dupa gust- putin ulei de floarea soareluiMod de preparare:- feliile de paine se pun la inmuiat in apa- se pun cartofii la fiert in coaja si cand sunt gata se lasa la racit- cand s-au racit se dau prin razatoarea mare- ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca... articol complet

Salata de fasole rosie (de post)

Data:18.11.2016

Daca postiti, si daca nu aveti prea mult timp la dispozitie sa pregatiti ceva, aceasta salata este tocmai binevenita in aceste momente. Se face usor si cu foarte putine ingrediente, ba chiar ii mai puteti adauga ardei, gogosari sau alte legume ca sa o faceti dupa gustul vostru...Ingrediente:- o conserva fasole boabe rosie- o ceapa- 50 g masline- sare si piepr dupa gust- ulei- putin otet sau zeama de lamaieMod de preparare:- fasolele se lasa la scurs- se curata ceapa de coaja, se spala si se... articol complet

Fursecuri de post

Data:16.11.2016

Pentru ca de ieri a inceput postul, am zis sa ma prezint repede repejor la voi cu ceva dulce de post. Si cum fursecurile/biscuitii sunt cele mai usor de facut impreuna cu copiii, am optat pentru acestia. Fiica-mea cea mare a fost foarte incantata sa se poata juca cu formele de fursecuri pe foaia de aluat, iar eu fericita ca am petrecut timpul impreuna cu ceva frumos si gustos :)Ingrediente:- aprox. 400 g faina- 12 linguri zahar- 12 linguri ulei- 15 linguri apa- 1/2 praf de copt- un plic zahar... articol complet

Cornulete cu nuca

Data:31.10.2016

Probabil fetele din provocarea Weekend cu spor, s-au obisnuit ca eu sa apar ultima la parada, cel putin de ceva vreme (de cand a aparut si minunea nr.2 in viata noastra), dar pana la urma conteaza ca ajung, nu-i asa fetelor? Pentru luna aceasta, am ales de la Cristina - gazda de octombrie, aceste cornulete (desi cred ca mai degraba seama cu fursecurile) care se fac foarte usor, si care sunt tare bune!Ingrediente (pentru circa 60 de cornulete):- 200 g faina alba- 125 g unt rece- 90 g zahar- 85... articol complet

Prajitura televizor

Data:28.10.2016

Emotii mari la pregatirea acestei prajituri, pentru ca e prima data cand fac o prajitura cu foi, asa ca fiti indulgenti cu mine, si dati-mi crezare cand va zic ca tare stresata am fost desi pana la urma nu a fost atat de greu, dar as fi vrut sa fie si mai prezentabila, ca aspect, desi la gust e tare buna! Nu m-am speriat de lista mare de ingrediente, ci de gandul ca am de facut foi!!!Ingrediente:Foi de cacao (2 buc. pentru o tava de 20x30 cm):- 1 ou- 100 g zahar- 300 g faina- 5 linguri lapte-... articol complet

Prajitura cu pere si glazura fondant

Data:23.10.2016

De cand am pregatit choux a la creme, fondantul lor a devenit preferatul nostru, asa ca astazi aceasta banala prajitura cu pere, am asortat-o frumos cu fondant, ca sa fiu sigura ca se mananca pana la ultima firimitura. Daca nu vreti sa o pregatiti cu fondant, atunci o puteti lasa simpla, caci oricum e tare buna si asa :)Ingrediente (pentru o tava de 20x30 cm)- 4 oua- 160 g zahar- 7 linguri faina- 4 linguri ulei- 2 perepentru fondant:- 300 g zahar- 150 ml apa- 2 linguri miere- 2 lingurite... articol complet

Briose aperitiv cu salam, porumb si cascaval

Data:15.10.2016

Combinatia la aceste briose am ales-o in functie de ce mai aveam prin frigider, asa ca e o reteta ideala pentru momentul in care va impiedicati de niste alimente prin frigider si nu stiti ce sa pregatiti din ele ca sa le consumati. Deci incercati niste briose aperitiv, caci sigur se vor manca si sunt ideale si pentru pachetelul celor mari si celor mici.Ingrediente (pentru 10 bucati):- 2 oua- 200 ml lapte- 50 ml ulei- 200 g faina- 50 g porumb din conserva- 30 g cascaval afumat- 50 g salam... articol complet

Placinta cu ciocolata

Data:12.10.2016

Din seria - sa improvizam ceva dulce cu ce avem prin casa, am descoperit acest desert bun, usor de facut si dulceeee. O nebunie! Ce e cel mai interesant e ca aveti nevoie doar de 3 ingrediente si foarte putin timp pentru a-l pregati!Ingrediente:- 400 g foi placinta- 300 g crema de ciocolata- circa 50 g uleiMod de preparare:- foile de placinta se impart in 3 sau in 4- se ia fiecare grup de foi, si se unge fiecare foaie cu putin ulei, cu exceptia celei care va sta peste restul de foi din grup-... articol complet

Prajitura din albusuri cu cacao si nuci

Data:07.10.2016

Bucataria mea este gata asa ca am intrat din nou la facut dulciuri (nici nu stiti ce dor imi era sa pregatesc prajituri). Am inceput cu o prajitura simpla ca sa imi reintru usor in treaba, ca am uitat cum e! Am ales aceasta prajitura pentru ca aveam cateva albusuri stranse la congelator si am zis ca e momentul potrivit sa le folosesc! Asa ca atunci cand aveti albusuri treceti la treaba!Ingrediente (pentru o tava de 20x30 cm):- 220 g albusuri (adica vreo 8 albusuri)- 175 g zahar- 4 linguri... articol complet

Snitel italian din piept de pui

Data:30.09.2016

Am crezut ca luna aceasta nu mai reusesc sa postez nimic, din cauza lipsei timpului liber, dar se pare ca pana la urma am reusit sa ma adun si sa va aduc o reteta noua care sper sa va placaIngrediente:- un piept de pui- 2 oua- 4 linguri parmezan- o cana faina- o cana pesmet- 1 lingura cimbru uscat- 1 lingura busuioc uscat- sare si piper dupa gust- ulei pentru prajitMod de preparare:- pipetul de pui se spala si se portioneaza in felii/bucatele micute si se condimenteaza cu sare si piper- se... articol complet

Ostropel de porc

Data:28.08.2016

Pana astazi nu am facut ostropel cu carne de porc, dar pentru ca arata tare bine la Oana, si pentru ca reteta ei era putin diferita de ostropelul meu cu piept de pui, am zis ca e musai sa o incerc si pe a ei. A iesit o minunatie de mancare, pe care am servit-o cu mare pofta, asezonata cu mamaliguta!Ingrediente:- 700 g carne de porc - eu am folosit pulpa- 2 cepe potrivite- 2 catei de usturoi- 2 linguri pasta de tomate/bulion- o lingura cu faina- cateva boabe de piepr negru, sare si piper dupa... articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro