Coltul specialistului Chef Sylvia

Sylvia Boutiere raspunde intrebarilor

Chef sectiunea evenimente la : Domaine Chateau du Faucon, a lucrat la Garden Ice café si s-a format la restaurantul gastronomic La Table d'Arthur'R contact: bucataria-sylviei.ro/

Sylvia este alaturi de bucataras parca de o viata. A crescut impreuna cu comunitatea noastra frumoasa si si-a cultivat calitatile culinare in Franta, astfel ca acum poate sa le impartaseasca tuturor. O face cu placere si cu mult drag pentru toti prietenii bucataras.ro. Ii puteti cere aici sfatul pentru cum sa aranjati o farfurie, pentru un meniu deosebit sau pentru orice reteta doriti sa o preparati!

Intrebare

mihaelar63  2014-12-06 03:05:35

As dori sa prepar paste colorate cu sfecla . Cum procedez?

Raspunsul specialistului

 Pastele colorate nu sunt deloc greu de preparat pentru cei care sunt obisnuiti sa faca paste, parerea mea ca o masina de facut paste este indispensabila .Pastele colorate cu sfecla se pot face in 3 metode cea mai simpla este prepararea pastelor simple dupa reteta 200 gr faina, 2 oua, 5 gr sare, o lingura ulei masline si pudra coloranta de sfecla rosie. ( exista si de spanac si de morcov cu curcuma) . La capitolul dozare a intensitatii culorii pastelor este cea mai simpla medoda. Daca nu gasiti asa ceva , colorantul natural de sfecla se poate obtine sau  prin centrifugarea sfeclei crude cu un storcator de fructe sau daca nu prin fierberea in aburi si reducerea ei sub forma de piure dupa ce a fost fiarta si curatata. In varinata de sus si fara ou reteta de paste ( de la italieni o am ) este de 160 gr faina de grau, sucul de la o sfecla ( daca nu aveti 80 ml se completeaza cu apa pana la 80 ml), o lingura ulei masline, putina sare. In varianta de paste cu ou la 450 gr faina se pune 150 gr de sfecla fiarta in aburi si facuta piure, 3 oua, o lingura ulei masline, sare. Faina se pune putin mai multa decat 100 gr/pe ou pt ca aduce umiditate sfecla rosie. Ca si preparare se mixeaza sfecla fiarta si curatat cu uleiul de masline, sare si apoi se omogenizeaza cu ouale batute si apoi se adauga toata compozitia peste faina si se face un aluat de paste obisnuit. 

intreaba si tu

Comentarii (2)

08.12.2014, 11:44

Eu ma gandeam la ceva mult mai simplu , sale fierb impreuna cu zeama de sfecla . Nu stiu daca functioneaza ,. Sunt sconvinsa ca prepararea proprie a pastelor este cea mai superioara din punct de vedere calitativ si nutritional . Multumesc de raspuns .

09.12.2014, 15:02

Mihaela , pentru mine cum sa prepar paste colorate cu sfecla inseamna cum sa fca paste de casa rosii folosind ca si colorant sfecla, de asta am dat mai multe variante. Cum sa colorez paste gata facute si cumparate cu suc de sfecla este alta poveste cum spuneai si tu,se fierb in suc de sfecla. Se coloreaza si asa mai ales cele cumparate proaspete cu cele uscate este deja mai greu , o sa obtii un fel de rosu nu culoarea pastelor facuta cu sfecla in compozitie.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)