lavinia24

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 11.01.2011

RETETE20
PRIETENI3
Retete

Salata de sfecla rosie si cartofi(marocana)

In Salate la 5 Apr 2011

Cartofii se spala si se fierb in coaja. La fel si telina. Cand s-au fiert se scot pe o farfurie sa se raceasca.Telina se taie felii, se adauga ceapa verde tocata marunt si patrunjelul. Se face un dressing din ulei, otet, sare, piper si putina apa si se adauga peste sfecla. Cartofii se taie si ei...

Salata de primavara

In Salate la 16 Mar 2011

Salata verde se spala si se toaca marunt intr-un bol,de preferat este sa se rupa cu mana.Se adauga rosiile,castravetii si ceapa verde.Sunca se taie si ea cubulete si se adauga peste restul ingredientelor.Se pune sare si putin otet si este gata.

Aripioare de pui pane

In Pui la 15 Mar 2011

Aripioarele se spala bine,se taie in 2,se scurg bine de apa si se condimenteaza cu sare si piper.In timp ce uleiul se lasa la incins,aripioarele se dau prin ouale batute bine,iar apoi prin pesmet.Se scot pe un servetel de bucatarie si se pot servi cu piure de cartofi sau cu salata.

Paine cu unt si marar

In Piine la 8 Mar 2011

Untul se amesteca bine cu mararul tocat fin.Paine se taie felii dar nu pana la baza,a.i sa ramana ca un evantai.Se unge fiecare felie de paine cu acel amestec si se baga la cuptor pt 15 min,pana cand untul intra in paine si aceasta devine mai crocanta.

Aperitive clatite pane

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2011

Se fac clatite dintr-un ou, apa minerala si faina. Fiecare clatita se umple cu sunca, branza topita, putin cascaval ras si se ruleaza. Se dau prin ou batut, apoi prin pesmet, ca la snitele si se prajesc in ulei incins. Se servesc ca atare sau langa o garnitura sau salata.

Foietaj cu branza dulce si marar

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2011

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.Se intinde pe masa cu facaletul si se taie patratele.Se umple fiecare patratel cu branza dulce amestecata cu mararul tocat marunt,se impacheteaza in triunghi,se unge cu galbenus de ou si se presara putin cascaval ras.Se baga in cuptorul...

Pulpe de pui cu sos de rosii

In Pui la 4 Mar 2011

Pulpele se curata si se spala,se pun intr-un vas,se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,se adauga usturoi maruntit si ceapa juliensi sucul de rosii diluat cu apa.Se adauga la cuptor pentru 30-40 min la foc potrivit,si se serveste cu garnitura,dupa preferinte.Eu am ales piureul de cartofi.

Garnitura cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2011

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca, se taie rondele si se asaza intr-un vas de yena uns cu putin unt. Peste stratul de cartofi se asaza un rand de oua fierte tare taiate rondele, un strat de sunca taiata felii, smantana si cascaval ras. Apoi se adauga inca un strat de cartofi,...

Cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se intinde pe masa si se taie fasii de cca 1 mm grosime.Carnatii se taie bucati mai mici si se ruleaza aluatul.Se aseaza in tava si se ung cu galbenus de ou pentru a se rumeni.

Mancare de cartofi

In Mancaruri de post la 11 Feb 2011

Ceapa si morcovii se toaca marunt,se calesc in putin ulei,apoi se adauga cartofii taiati cubulete si se pune apa cat sa-i acopere.Se adauga putina sare sau vegeta si se lasa la fiert.Spre sfarsit se pune si suc de rosii si evident,patrunjel proaspat sau marar.De preferat este mararul,dar eu am...

Ciorbita de pui

In Ciorbe la 11 Feb 2011

De la pui se aleg cateva bucati pt ciorba,se spala bine si se pun la fiert cu putina vegeta si 2 foi de dafin.Se curata de spuma,si cand a dat in clocot se arunca prima apa si se pune din nou carnea la fiert in apa curata.Legumele se taie cubulete sau se dau pe razatoare,si cand apa a inceput din...

Crispy Strips

In Pui la 10 Feb 2011

Pieptul de pui se spala bine,se taie fasii si se lasa la scurs.Fulgii de porumb se piseaza nu foarte marunt.Ouale se bat bine,se adauga sare,piper si chilli.Fasiile de pui se dau prin faina,ou si apoi prin fulgii de porumb,si se prajesc in ulei incins.Se face o pasta de usturoi si maioneza.Se...

Shaorma de pui

In Pui la 9 Feb 2011

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se condimenteaza dupa gust si se prajeste pe gratar. Cartofii se prajesc, vara se face salata, iar castravetii se taie rondele. Pe o lipie libaneza se pune maioneza, se asaza bucati de pui, cartofi prajiti, salata, rondele de castraveti, apoi ketchup dupa...

Pizza cu porumb si sunculita taraneasca

In Pizza la 29 Ian 2011

Blatul se unge cu ketchup,peste care se aseaza mezelurile,porumbul,ciupercile si deasupra cascaval ras din abundenta.Se sareaza (sau nu) dupa gust.Se lasa la cuptor pt 15-20 min la foc potrivit. Se serveste fierbinte!

Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor

In Pui la 27 Ian 2011

Pulpele se spala,se taie in doua,se condimenteaza cu sare,piper,cimbru si se pun intr-un vas de yena la cuptor.Se pune si o jumatate de cana cu apa.Amestecam smantana cu mararul tocat marunt si adagaum peste ciuperci.Se presara si cascaval ras si se dau la cuptor pt 15-20 min la foc potrivit.

Rulouri din muschi de porc cu piure de cartofi

In Porc la 19 Ian 2011

Muschiul de porc se taie felii subtiri,se condimenteaza cu sare si piper,se ruleaza cu bucatele de carnat de casa si se aseaza intr-un vas de yena,uns cu putin ulei inainte.Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit pentru 40-45 de minute.Cand sunt aproape facute,se...

Spaghete cu sos de rosii

In Spaghete la 14 Ian 2011

Spaghetele se pun la fiert in apa clocotita pt 7-8 minute. Intr-o tigaie se caleste usturoiul taiat marunt impreuna cu carnatii taiati rondele. Se adauga rosiile in bulion, condimentele, 1 cescuta de apa si se lasa pe foc sa mai scada putin. Peste spaghete se pune sosul, cascavalul ras si...

Pulpa de porc la cuptor cu cartofi aurii

In Porc la 14 Ian 2011

Pulpa de porc de taie felii,se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper,cimbru si oregano uscat. Se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins,la 180 grade,pana se patrunde. Apoi se scoate folia si se mai lasa cateva minute la foc mic sa se...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2011

Ouale se fierb tari 15 min,se spala in apa rece si se curata de coaja.Se taie in jumatati si se pastreaza galbenusurile intr-un castron. Maioneza se face dintr-un galbenus fiert si unul crud,o lingurita de mustar,putina zeama de lamaie si ulei cat cuprinde.Galbenusurile se paseaza impreuna cu...

Pizza de casa

In Pizza la 11 Ian 2011

Pentru aluat am fost la fabrica de paine si am cumparat coca de paine,cantitatea a doua franzele normale,pe care am mai framantat-o cu putin ulei sa fie mai frageda.Se unge tava de la aragaz cu putin ulei si se intinde uniform aluatul.Acesta se unge cu putin ketchup,peste care se aseaza restul...

Afisate 1 - 20 din 20 retete    
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]