Beraria Bragadiru

Alte detalii
Beraria Germana Bragadiru este locul unde berea la metru se aliniaza rece si spumoasa in fata prietenilor tai insetati. Este locul unde mancarea germana, bogata in carnati, cartofi la cuptor si varza murata nu lasa nici un oaspete sa plece infometat. Iar muzica de fanfara iti va da impresia ca te afli in hanul unui burg medieval, departe de lumea moderna si stresul cotidian.



Atmosfera de petrecere



Cand vrei sa petreci o seara de neuitat impreuna cu prietenii sau doar sa iei cina cu persoana iubita, este greu sa gasesti un loc mai potrivit decat Beraria Bragadiru. Tot aici poti veni cu colegii de birou sau cu amicii. Mai mult, chiar si in cazul, putin probabil, in care ajungi singur in berarie, nu va trece mult pana cand vei cunoaste oameni noi cu care te vei bucura de muzica, voie buna si, bineinteles, bere.




Istoric



Inca de cand i s-au pus bazele in 1909 si pana in prezent, Fabrica de Bere Bragadiru si-a tinut promisiunea facuta clientilor sai, aceea de a oferi cea mai buna bere cu putinta. In perioada interbelica, aici se produceau peste 3 milioane de litri de bere anual si era locul de munca a 261 de bucuresteni. In acea perioada, cartierul Rahova avea un aspect arhaic, cu cladiri demodate. In ziua de azi, Beraria Bragadiru se afla in aceeasi locatie, avand in apropiere o piata de flori. Desi in timpul regimului comunist beraria si fabrica au trecut in proprietatea statului, locuitorii capitalei nu au uitat niciodata de berea gustoasa produsa in aceste locuri, iar traditia a fost reluata in ultimii ani cu mult mandrie si mult fast.



Mancare delicioasa



Traditia culinara germana este la ea acasa in beraria de pe Calea Rahovei 157, langa Palatul Bragadiru. Veselia, muzica si berea sunt insotite de specialitatile din carne care sfaraie neincetat pe gratarele supraincarcate. Carnatii nemtesti, puiul bavarez la jar si preparatele vanatoresti vin alaturi de cartofi in stil german si varza murata. Pentru cine vrea sa incerce preparate mai usoare, poate opta pentru o supa de gualas sau un platou de branzeturi. Meniul de desert nu are cum sa dezamageasca si sigur il vei recomanda prietenilor la viitoarea ta vizita. O portie de strudel cu mere sau una de clatite nemtesti sunt perfecte pentru incheierea unui cine asemenea unui festin regal.

Beraria Bragadiru s-a deschis sub acest nume si cu noi proprietari in toamna lui 2012 in locul in care a fost inainte o alta berarie, destul de cunoscuta o vreme, in subsolul imens al unei cladiri vechi din Rahova. Locul a fost renovat si arata foarte bine, cu exceptia unor stalpi acoperiti cu sticla si iluminati cu ceva neoane din interior, ca in localurile chinezesti sau japoneze. Investitia pare sa fie mare, lucrul e bine facut, conceptul unitar, mult lemn si alama, lumina putina. Incap cateva sute de oameni la Beraria Bragadiru, multi pot sta si in picioare daca vor sa se uite la spectacolele care se pot face in partea din spate, unde e amenajata o scena construita special pentru asa ceva. Pana la spectacole, insa, din difuzoare ti se pune muzica italieneasca.



Meniul de la Beraria Bragadiru e din bucataria germana, asa cum era si de asteptat, cu cele obisnuite: carnati, ciolan si coaste de porc, varza acra, supe grele, cartofi etc. Gustarile reci au fost cam banale si neinspirat prezentate, insa felurile principale cu multa carne au fost destul de bune. Berea foarte buna si ea, de la Heineken. Nota mare pe care am pus-o la mancare e mai mult pentru incurajare, fiind la inceput; imi inchipui ca peste cateva saptamani va fi mai buna decat atunci cand am fost noi, mai ales ca beraria era aproape goala si nu e usor sa faci asemenea mancaruri doar pentru cativa oameni.



Serviciul a fost rezonabil, cu un chelner bine intentionat, care a facut eforturi mari sa intre in rolul cuiva nefacut pentru o asemenea meserie. Preturile sunt foarte bune la Beraria Bragadiru, mai ales ca portiile sunt consistente; cu mai putin de 200 de lei doi oameni pot manca si bea mai mult decat pot duce.



Asadar, Beraria Bragadiru e unul dintre restaurantele (berariile) cu specific german de top din Bucuresti, in care primesti cam ceea ce astepti, adica mancare grea si bere buna. E de pus pe lista cu restaurante de vizitat in Bucuresti, mai ales daca nu ati fost inca.
 

Scrie parerea ta

minimum 50 caractere

Propune restaurant

Daca ai un restaurant preferat care nu exista in catalogul nostru, trimite-ne datele despre el si noi il vom adauga

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro