Sharkia (Radisson Blu Hotel)

Alte detalii
East Mediteranean Cuisine la parterul hotelului Radisson

Unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucuresti


Am scris un articol acum cateva zile despre Sharkia, e cel de mai jos, in sectiunea "Pe larg". Intamplarea a facut sa ajung din nou la ei si sa vad ca au o sala frumoasa la etaj, cu pereti de sticla, luminoasa, care da spre curtea si gradina interioare ale Radisson-ului si catre piscina, o priveliste frumoasa, care m-a facut sa le ridic nota la ambianta. Acolo, sus, era aproape plin cu clienti. De ce nu mi-or fi spus si mie ca au o sala mai frumoasa sus, cand am venit prima data, nu stiu...


Mancarea chiar mai buna decat prima data, acum salata avea tot ce trebuie in ea, cand am venit acum cateva zile au socotit ca nu merit si sosul (dressingul) cu ulei de masline si zeama de lamaie, imi pusesera legumele direct in farfurie si gata, au facut economie la ulei si lamaie. Atunci crezusem ca asa trebuie, altfel le-as fi scazut nota la mancare.


Sharkia e un restaurant libanez foarte bun in Bucuresti, printre cele mai bune, si sunt sigur ca se vor gasi destui care sa spuna ca e chiar cel mai bun. Chiar merita, desi e foarte scump, poate chiar cel mai scump. Bine, macar, ca portiile sunt marisoare... (GB - septembrie 2015)

---------------------------------



Sharkia e un nou restaurant in Bucuresti, deschis in septembrie 2012 in locul lui Le Bistro Centreville din complexul Radisson, de pe latura din spate, pe Luterana, langa biserica. Am scris intr-un articol despre fostul Le Bistro ca il vad cam gol si ca nu ii inteleg prea bine logica si conceptul, probabil ca au realizat si cei de la Radisson ca se poate face mai mult si mai bine cu locul acela. Noul Sharkia a preluat, in mare parte, amenajarea si decorurile de la Le Bistro - si logic din punct de vedere economic, pentru ca fusese renovat complet cu putin timp in urma si investitia parea foarte consistenta - cu mobilier de buna calitate, insa facut fara prea multa originalitate, impersonal, de institutie publica sau ceva de acest fel. Sa aveti doar grija sa nu va asezati pe canapelele rosii de pe margine pentru ca sunt atat de incomode incat iti strica instantaneu cheful de stat in acel loc. Si muzica e data la maximum, pe noi ne-a deranjat foarte tare si nu am avut succes in a-i convinge sa ne lase sa mancam mai linistiti. De aceea nu le-am pus nota maxima la servicii.



Meniul de la Sharkia prezentat ca arabesc, "East Mediterranean cuisine". Mancarea e buna, chiar foarte buna in cateva cazuri, cu multe dintre felurile obisnuite pe care le gasesti in cele mai multe restaurante arabesti si libaneze din Bucuresti, dar si cu cateva feluri facute cu mai multa grija, de bucatarie mai fina. Prezentarea e si ea mai studiata si mai pretentioasa decat la alte restaurante de acest fel, ceea ce ne-a facut sa ne gandim mult daca sa nu pozitionam Skarkia ca "top". L-am lasat la "medie", pana la urma, pentru ca aranjamentul mesei e mai degraba informal, cu presulete de plastic, si ne-am gandit ca vor, totusi, sa comunica ceva cu asta.



Serviciul a fost bun si el, cu mai multi chelneri decat clienti. Preturile nu sunt mici deloc, mai ales raportate la marimea portiilor, asa ca Sharkia poate fi pus in partea de sus a listei cu restaurantele arabesti din Bucuresti din acest punct de vedere.



In concluzie, Skarkia e un restaurant arabesc, cu bucatarie mediteraneana de buna calitate, o alegere comoda pentru cei care stau in zona, mai ales la pranz, insa pe care nu il vad ca o destinatie de weekend sau de seara pentru cei care stau mai departe si care ar trebui sa ia masina pana in centrul centrului Bucurestiului, si cu riscul de a nu gasi niciun loc de parcare, chiar si seara tarziu. (GB - octombrie 2012)
 

Scrie parerea ta

minimum 50 caractere

Propune restaurant

Daca ai un restaurant preferat care nu exista in catalogul nostru, trimite-ne datele despre el si noi il vom adauga

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro