Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa

de lia maria in Ciorbe, 2 Noi 2010 | 33989 vizualizari

 

Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa
O ciorba gustoasa care merge de minune servita, cu ardei iute alaturi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

  • 200 g jambon afumat (sunca de casa)
  • 1 lingura de ulei
  • 500g varza proaspata
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • ½ gogosar rosu
  • 1 ceapa
  • Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba)
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 crengute cimbru
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou
  • 150 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri otet de mere cu miere
  • Marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

Cum se prepara Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa:

Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete.

Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’.

Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.

Pofta buna!

Foarte buna este si reteta de Bors de fasole cu afumatura sau reteta de Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon

Va recomandam si reteta de Ciorba de pui cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

lia maria 1

03.11.2010, 09:32

diacontamediatomenanadinava astept la pranzla masa

lia maria 1

03.11.2010, 09:35

elatu daca nu dorestinu primesti

vanilla 1

03.11.2010, 12:38

trecut la fav ca tare mai imi place!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta