Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon

de reisnaor_2006 in Ciorbe, 28 Mar 2015 | 11083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne porc
  • 100 gr orez
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 bucata telina
  • 1 -2 ardei gras
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingura de tarhon tocat
  • sare piper
  • 2 lg otet de pe tarhon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon:

Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga.

In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul  plus ardeiul taiat cubulete.Se calesc la foc mic pana legumele se inmoaie un pic.

Se adauga orezul si  zarzavaturile in supa.Smantana se amesteca cu faina si apoi se dizolva cu supa fierbinte.Se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand incontinu pentru a nu se branzi.

Se adauga tarhonul tocat si otetul de pe tarhon.Potrivim de sare si piper si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

in loc de tarhon putem folosi sucul de la 1/2 lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta