Ciorba de fasole cu carne

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 9 Noi 2014 | 13040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc cu os
  • 200 gr fasole uscata
  • un litru bors de putina
  • (apa cat cuprinde)
  • o bucata de telina
  • un pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 5 cepe mari
  • ardei capia rosu
  • ardei capia verde
  • ardei gras galben
  • o crenguta de cimbru uscat
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • verdeturi: patrunjel, leustean
  • ardei iuti pentru servire
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu carne:

Fasolea, curatata si spalata foarte bine, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, timp de 40-50 de minute.

Separat, fierbem carnea de porc taiata in bucatele potrivit de mari. Adunam spuma formata ori de cate ori este necesar.

Intre timp, tocam legumele si le calim cu 2-3 linguri cu ulei, adaugam bulionul/sucul de rosii cand acestea sunt bine inabusite si le lasam pe foc pentru inca 5 minute.

Scurgem fasolea de apa in care a fiert si o clatim, daca este necesar, cu apa fierbinte.

Supa formata, de la fierberea carnii de porc, o strecuram bine si o adaugam peste boabele de fasole impreuna cu carnea. Cand se reia fierberea, adaugam legumele prajite, saram dupa gust si acrim cu bors de putina. Dupa cateva clocote, presaram verdeturile tocate si aromam cu cimbru uscat.

Se serveste calda, alaturi de un ardei iute iute! Rosu! Pofta buna!

TIPS-URI

1

La servire, se poate adauga si o lingurita cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel