Ciorba de vara

de susu in Ciorbe, 9 Iun 2010 | 4155 vizualizari

 

Este o ciorba racoritoare care se serveste mai mult rece. Sfecla rosie ii da o culoare si un gust aparte iar combinatia de legume si sana dulce acrisoara este ideala.

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla potrivita
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina telina mica si cateva frunze
  • 1 mana de varza
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • ½ legatura marar
  • ½ legatura patrunjel verde
  • ½ legatura leustean
  • 1 cana mare de corcoduse
  • Pasta concentrata de tomate sau rosii
  • Sana sau smantana
  • Vegeta  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vara:

1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete.

2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla rasa.

3. Se adauga apa clocotita (aproximativ 2 l) si cartofii.

4. Dupa ce au fiert legumele pe jumatate se pune dovlecelul si varza taiata julien.

5. Separat se fierb corcodusele spalate in ½ kg de apa. Se strecoara zeama de coaja si samburi si se adauga la sfarsit cand au fiert legumele.

6. Se presara jumatate din verdeata tocata, se drege de sare si se  pune pasta de tomate dizolvata in putina zeama.

7. Se mai da in cateva clocote si cand luam oala de pe foc punem restul de verdeata. Se serveste rece cu sana.

Pentru o culoare intensa a ciorbei dati morcovul prin razatoare si folositi ardei capia. La ciorbele mele nu lipsesc aceste doua ingrediente. Pastrati putina verdeata verde pentru a pune in farfurie la servire

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de vara-0
Ciorba de vara-1
Ciorba de vara-2
Ciorba de vara-3
Ciorba de vara-4
Ciorba de vara-5
Ciorba de vara-6
Ciorba de vara-7
Ciorba de vara-8

COMENTARII (1)

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2010, 19:31

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!