Sos picant a la arrabiata pentru paste

de ionix in Pt. paste, 7 Oct 2009 | 13899 vizualizari

 

e foarte picant si bun rau de tot...
se prepara rapid si e satios
in mod normal se folosesc pene dar pentru ca mi-a fost lene sa ma duc sa iau pene am folosit spaghete , le aveam la indemana :D hehe

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov potrivit
  •  1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei capia 
  • circa 200 ml sos de rosii
  • 3 rosii decojite
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri ulei masline
  • chili, piper negru, sare, busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos picant a la arrabiata pentru paste:

Se incinge uleiul intr-o oala mica inalta si se pune peste  ceapa, morcovul si ardeiul capia toate taiate cubulete. Se lasa la foc potrivit  dupa care se adauga apa, sosul de rosii si rosiile taiate cuburi mici. Se lasa sa fiarba un pic si se pune usturoiul taiat feliute subtiri. Se condimenteaza bine si se lasa la fiert 15 minute la foc potrivit.

Se serveste cu paste de orice fel, se poate presara si parmezan deasupra sau langa carnita prajita. 

Oh, si sa nu uitam de paharelul cu vin alb.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sosul facut l-am folosit pentru doua portii (mari)

2

se foloseste mult busuioc

3

atentie, nu trebuie fiert prea mult pentru ca morcovul sa ramana tare

Daca ti-a placut reteta noastra " Sos picant a la arrabiata pentru paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

victo_53 1

08.10.2009, 09:32

Arata super! Si este si foarte usor de preparat

Bunica 1

08.10.2009, 12:17

M-ai facut sa salivez .Si eu mananc un pic mai condimentat. Multumesc pentru idee . . Oare n-ar merge si un ardei iute ?

ionix 1

08.10.2009, 13:35

@Souayeh... mersic...



@Victor... asa-i... foarte usor de preparat si rapid... mersic


@Bunica... Daaaaa, ar merge mult mai bine cu ardei iute dar eu n-aveam ardei iute proaspat in casa si de aia am folosit pudra de chili si piper.. lenea-i cucoana mare
Cu ardei iute ar fi perfect. Ah, si ar fi mai bine daca-n loc de spaghete s-ar folosi pene. Ma bucur ca ti-a placut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dressing pentru paste si pizza