Aluat pentru legume prajite -tempura

de AnaDavid in Sosuri, 13 Oct 2017 | 9225 vizualizari

 

O reteta ușoară și grozavă pentru zilele de vară când toți vrem preparate rapide și usoare. Acest aluat se foloseste pentru legume ca dovlecei, ardei, morcovi, anghinare, frunze de spanac sau mangold, andive sau radicchio. Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat, deoarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.
Este perfect si pentru felii de carne sau pui dar si pentru peste. Cand nu aveti timp sa faceti snitele clasice, reteta asta este perfecta.
Trebuie sa prajim in baie de ulei pentru ca asa temperatura uleiului nu scade cand punem legumele la prajit si asa or sa iasa mai crocante si nu trag ulei in ecces. Temperatura ideala este 180 grade C maxim.

 

INGREDIENTE

ingrediente pentru 500 gr de legume

  • 200 gr apă minerala
  • 200 gr faina alba
  • 2 lingură de ulei de măsline
  • 1 lt ulei floarea soarelui pentru prajit
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 anghinare
  • 1 salata radicchio rosso sau andiva alba.
  • 1 dovlecel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru legume prajite -tempura:

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nu prea gros si nu prea subtire. Lasati 5 minute la o parte si pregatiti legumele.

Se taie anghinarea si andiva in 4 ,dovlecelul si morcovii in fasii lungi de 1 cm grosime si ardeiul in fasii lungi cu 2 cm latime.

Luati cu o furculita ingredientele pe care vreti sa prajiti si le treceti prin aluat.

Puneti in uleiul fierbinte si lasati sa se prajeasca pana devine auriu.

Scoateti legumele si puneti pe un platou, serviti ca aperitiv sau garnitura.

TIPS-URI

1

Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat doarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.

2

prajiti cate putine fiecare data, nu aglomerati tigaia pentru ca scade temperatura uleiului si aluatul ramane moale si trage mai mult ulei.

3

prajirea trebuie sa fie cat mai rapida pentru a avea legume cat mai crocante si uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru legume prajite -tempura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos ragù