Amestec de legume uscate - VIGITA

de Panacris in Vegan / Raw vegan, 14 Aug 2017 | 7683 vizualizari

 

Am plecat de la reteta Ritei Ilies https://www.bucataras.ro/retete/vegeta-facuta-in-casa-55610.html. Am renunțat la gulie si praz, am vrut sa pastrez o nota clasica. Numele VIGITA, vine de la VEGETA fără E-uri. Reteta am inceput-o inainte de startul noului concurs, dar uite ca a fost cu folos. Sper sa va placa. Spor si rabdare! 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi 
  • 1 kg pătrunjel rădăcină 
  • 1 kg păstârnac 
  • 2 bucăți medii, cca. 500 g telină rădăcină
  • 500 gr ceapă galbenă
  • 500 gr ardei grași verzi /roșii 
  • 500 gr roșii 
  • frunze de țelină de la cele două rădăcini
  • frunze de pătrunjel 3 legături
  • sare de la salină (o lingură mare la 10 linguri cu legume uscate).
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amestec de legume uscate - VIGITA:

Rădăcinoasele  se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien.

Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază  în felii subțiri.

Există mai multe variante de a usca legumele. Clasic la soare, pe un pat de sârmă/ în cuptor, la foc mic, cu ușa deschisă sau cu ajutorul aparatului de deshidratat fructe/legume.

Eu am folosit varianta modernă, deși să știți că nu e rapidă, tot vreo 3 zile a trebuit să usuc legumele.  

Odată uscate toate ingredientele, le-am dat prin robot în prima fază, apoi prin blender. La final, am amestecat cu sare, 1 lingură mare de sare la 10 linguri de legume uscate.

Nu e mare filozofie, doar că necesită timp și răbdare, ca toate ingredientele să fie bine uscate.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de legume uscate - VIGITA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burger vegetarian