Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval

de abetina in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2018 | 4472 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.cartofi
  • 1 bucata praz
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri bulion de gogosari
  • 3 oua
  • 200 gr sunca Praga
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 varf de cutit de boia de ardei iute
  • 150 gr cascaval afumat-produs de Romania
  • 200 gr pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval:

  Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, sunca Praga data prin razatoarea mare, 100 gr.pesmet si se omogenizeaza bine compozitia.

Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc, se pune un cub de cascaval, se acopera si se face o bila in podul palmei, este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini, se da bila prin pesmet si se pune pe un platou.

Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.

Intr-un ceaun se pune cam 800 ml ulei la incins si cand clocoteste uleiul, dam drumul la bilute in ceaun, una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos, este necesar sa fie la fierbere uleiul, altfel bilutele vor lua ulei mult, se vor crapa si va curge cascavalul din ele. Se rumenesc in doar cateva minute, se scot cu o strecuratoare si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.

Sa aveti pofta, dragilor la asa delicii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ancutsa 1

19.09.2018, 19:44

Tare bune!

laura_n 1

20.09.2018, 14:38

Gustoase foc! Mi-ai facut pofta!

ClaudiaHossu 1

04.03.2019, 13:51

o reteta delicioasa super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite