Mini tarte cu branza sarata si marar

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2020 | 2692 vizualizari

 

Cum îmi rămăsese puțin aluat fraged de la un alt preparat, am făcut repede niște tartelete aperitiv cu brânză sărată și tare bune au fost! Până să fie gata, din cuptor veneau mirosuri foarte tentante, așa că până la urmă nici nu le-am lăsat să se răcească de tot și le-am gustat călduțe...

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged (250 grame)
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 3 linguri de cremă de brânză
  • 1 ou
  • 1 legătură de mărar
  • ulei de floarea soarelui pentru uns tăvițele
  • 1 gălbenuș pentru uns
  • făină albă pentru întins foile de aluat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu branza sarata si marar:

Dacă nu aveți gata preparat aluatul fraged, va trebui să faceți. Acestea sunt ingredientele pentru o cantitate dublă de tartelete (8): 250 grame de făină albă, 100 grame de unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriță de zahăr tos. Ingredientele se mixează până ce se dizolvă zahărul și când aluatul devine legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară, sau pungă de unică folosință și se dă la frigider pentru cel puțin 1 oră. Poate să stea și până a doua zi (așa am procedat și eu).

Se pregătește umplutura. Mai întâi se alege mărarul, se spală, se zvântă bine și se taie mărunt. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea fină și se adaugă crema de brânză și 1 ou. Când compoziția este omogenă, se adaugă mărarul tocat și se omogenizează din nou.

Se întind foi de aluat pe măsura tăvițelor de copt (groase cam de 5-6 mm) care se ung cu ulei. Se pun foile de aluat în tăvițe și se înțeapă ușor cu o furculiță, după care se umplu cu amestecul de brânzeturi, ou și mărar. Se ung tarteletele cu un gălbenuș și se dau la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos, când se scot și după ce se răcoresc puțin, se scot din tăvițe.

Sunt foarte bune atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Pentru aluatul fraged, untul trebuie să fie rece.

2

Pentru aluatul fraged, amestecați mai întâi zahărul și sarea cu oul și untul, ca să se dizolve complet și abia apoi încorporați făina.

3

În loc de telemea, puteți folosi altfel de brânză sărată, dar aveți grijă să fie bine scursă.

4

Dacă brânza nu este suficient de sărată, puteți adăuga puțină sare.

5

Puteți face tartelete și cu brânză dulce.

6

Dacă faceți tarteletele cu brânză dulce, va trebui ca la aluatul fraged să adăugați 50 grame de zahăr tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu branza sarata si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

01.05.2020, 22:39

Și mie-mi plac mult, Merișor! Chiar și pasca mi se pare mai bună, cu umplutură sărată... Mulțumesc frumos!

oanapl 1

03.05.2020, 17:57

Delicioase!

RODIMUR 1

03.05.2020, 18:12

Mulțumesc frumos, Oana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branza si carnati