Aperitiv covrigei cu susan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 2873 vizualizari

 

Am pregătit acești covrigei cu Mixul pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker. Au ieșit tare buni!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 Mix pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),
  • 1 ou,
  • 2 linguri oțet,
  • 50 ml apă,
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker,
  • 100 g unt rece/margarină,
  • În plus:
  • 1 ou pentru uns,
  • Susan rumenit, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei cu susan:

 

Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen.

Dai aluatul la frigider o oră, pentru a nu se înmuia pe masă și a-l lucra mai ușor.

Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.

Întinzi prima foaie de aluat, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie. Eu nu am avut formă specială pentru covrigei și tare mi-ar fi plăcut, însă nu am renunțat și i-am făcut eu. Astfel, tai fâșii subțiri și lungi, rulezi fiecare fâșie un pic, ca să capete forma unui șnur. O așezi în formă de U, iei cele două capete și treci un capăt pe sub celălalt, aduci apoi vârfurile pe partea de jos a literei U.

Așezi covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu oul bătut puțin înainte. Presari semințe de susan rumenit înainte într-o tigaie fără grăsime, fără sare.

Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu.

Procedezi la fel și cu aluatul rămas.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/covrigei-cu-susan.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:07

Va multumesc frumos!

Sidy 1

08.12.2020, 08:11

Preferatii mei ! Nu am incercat Mix-ul acesta...esti multumita de el ?

Ancutsa 1

08.12.2020, 11:18

Draga Sidy, am fost cat de cat multumita de mix, contine faina tip 480, care in magazine se gaseste foarte greu Dar avand in vedere ca trebuie sa pui tu untul, ouale si tot ce mai trebuie, nu stiu cat se merita sa faci des! Oricum, macar o data trebuie incercat sa vezi cum ies.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trigoane aperitiv cu sunca si cascaval