Aperitiv cu verdețuri de primăvară

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2014 | 5309 vizualizari

 

Un ceva delicios și gustos! ;) N-am avut inspirație pentru o denumire specială;) Cert este că a fost vedeta aniversării ;)

 

INGREDIENTE

  • urzici cca. 500 g,
  • ceapă verde 6 fire,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • usturoi verde 4 bucăți,
  • pesmet,
  • făină albă de grâu,
  • ou de gâscă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cașcaval ras. cca 50 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu verdețuri de primăvară:

Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un vas wok, la foc mic. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă urzicile, tocate mărunt, se asezonează de sare piper. Oul de gâscă se bate bine cu 2-3 linguri de făină și 2 linguri de pesmet, apoi se adaugă peste amestecul de verdețuri, se înglobează ușor pentru a se îmbina gusturile, apoi vasul se introduce la cuptor, la foc mediu ptr cca. 30 de minute. După ce a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se presară cașcaval ras și se pune din nou la cuptor, atenție, fără foc ;) Spor și poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu verdețuri de primăvară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

anca_rm 1

19.03.2014, 08:54

simona72 1

19.03.2014, 15:38

tare buna!

laura_n 1

21.03.2014, 16:51

cat de fain arata =d
> si ce ma enerveaza pulul ala ca iar nu pot citi introducerile ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ficatei, broccoli si conopida