Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 3192 vizualizari

 

Am făcut mai demult drob în foietaj și toată lumea a fost încântată, e crocant și gustos, nu-ți mai trebuie pâine, doar că atunci l-am pregătit cu ficat de porc, care e consistent și parcă greoi. De data aceasta, am pregătit niște mini tarte cu drob din pate de pui (cantitate rămasă de la un pate de casă pregătit anterior) și orez cu legume (ceapă, morcov). A ieșit mai lejer, ca de vară, mai ușor de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de foietaj,
  • 200 g paté de pui (de casă),
  • 140 g orez,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 1 ou,
  • 5 linguri ulei,
  • Sare, după gust,
  • caşcaval ras, după gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj:

 

 Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15 minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă.

Adaugi un ou, un praf de sare și amesteci bine cu o furculiță.

Împăturești o foaie de foietaj, o ungi cu puțin ulei doar pe jumătate, o împăturești și o ungi iar doar pe jumătate, apoi o împăturești cât să încapă în forma de mini tartă.

Folosești o foaie de foietaj per mini tartă, așadar stabilește dinainte câte porții dorești. Eu am făcut 10 mini tarte (coapte în serii, pentru că am avut doar 5 forme).

Umpli mini tartele cu amestecul de drob.

Le așezi în tavă și presari cașcaval ras, după plac.

Le dai la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/mini-tarte-cu-drob-de-pui-in-foietaj.html

TIPS-URI

1

Opțional: Eu am pus și hârtiuțe de copt (unele pentru brioșe) în forme, dar nu e obligatoriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foietaje fel de fel