Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2021 | 4374 vizualizari

 

De mult timp mă tenta gândul să adaug chimen (care-mi place mult) într-o astfel de pastă tartinabilă, foarte bună atât la micul dejun de toate zilele, cât și la mese oarecum festive. Am făcut-o, în urmă cu ceva timp și mi s-a părut foarte bună. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent tartinelor, iar ceapa roșie numai ce a potențat gustul, nefiind iute ca cea galbenă.

 

INGREDIENTE

  • 250-300 grame de brânză de vaci
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt
  • 1/2 ceapă roșie
  • sare
  • Pentru decor:
  • chimen
  • feliuțe de ardei capia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen:

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.

Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).

Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se condimentează cu sare, după gust.

Se ung feliile de pâine (prăjită) cu pasta tartinabilă, se presară chimen și se decorează cu inelușe din ardei capia.

TIPS-URI

1

Preparați pasta cu puțin timp înainte de servire. Dacă o preparați mai înainte, păstrați-o la frigider până ce trebuie să o întindeți pe feliile de pâine.

2

Folosiți brânză de vaci bine scursă, pentru ca pasta să nu fie apoasă.

3

Smântâna trebuie să fie groasă, nu subțire.

4

Tăiați fin ceapa roșie.

5

Cui îi place chimenul, poate să-l adauge și în compoziție, nu să-l folosească doar la decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua de Paste (2013)