Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2021 | 5116 vizualizari

 

Acest aperitiv e tare bun, poate fi servit atat la cina cat si la micul dejun. Indiferent in ce moment al zilei preferati sa il serviti, este ideal.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt maghiran uscat
  • 1 lgt condimente pentru cartofi
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • faina cat este necesar
  • betigase de cascaval afumat
  • putin ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite:

Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari.

Se adauga sare, piper, boia, maghiran si condimentele pentru cartofi. 

Ouale se bat separat si se amesteca cu patrunjelul verde tocat. Se toarna peste cartofi si se amesteca cu ajutorul mainii. Se adauga 3-4 lg de faina sau cat este necesar pentru a obtine un aluat bine legat dar nu foarte tare.

Cascavalul afumat se taie in betigase.

Pe o foaie de copt se pune o parte din compozitie si se niveleaza in forma de cerc cu o grosime de 0.5 cm. Se asaza betigasele de cascaval in asa fel incat la final se vor taia triunghiuri iar un betigas de cascaval sa fie pe mijlocul triunghiului. Se intinde deasupra compozitie de cartofi si se taie in triunghiuri. 

Se ia fiecare placinta, se strang putin marginile apoi se pun in tigaia incinsa cu ulei, la prajit. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, urmarind sa nu se arda.

Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei dupa care se pot servi cu o salata de cruditati sau cu un sos de iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane