Aperitiv saratele cu cartofi si chimen

de katty in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2021 | 5683 vizualizari

 

Am pregatit de curand niste saratele cu aluat cu cartofi si chimen.Puteti fierbe cartofii in coaja sau curatati. In acest caz trebuie scursi foarte bine altfel vor lua mai multa faina.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cartofi fierti
  • 300 gr faina+50 gr
  • 200 gr untura
  • 1 ou+1 ptr uns
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr telemea rasa
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu cartofi si chimen:

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca.

Ii punem intr-un castron si ii sfaramam. Adaugam untura si  mixam bine compozitia. Adaugam oul, sarea si omogenizam bine. Adaugam faina si  framantam bine. Adaugam la sfarsit telemeaua rasa si omogenizam. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.

Impartim aluatul in doua parti. Intindem pe rand cele 2 parti in dreptunghi pe hartie de copt. Batem oul ramas si ungem aluatul cu oul batut. Presaram chimen. Taiem fasii inguste cu aparatul special sau cu un cutit bine ascutit. Asezam foaia de copt intr-o tava mare de aragaz si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la foc iute.

Scoatem tava cand sunt gata si le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu cartofi si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

22.04.2021, 00:06

Ce bune trebuie sa fie !!!1 Dau eu berea . Am colectie

Rocsi 1

24.04.2021, 19:59

Sunt grozave aceste saratele! Si cu siguranta folosind cartofi, ies foarte fragede!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 17:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu cascaval