Aperitiv saratele cu untura si unt

de katty in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2021 | 4796 vizualizari

 

Am pregatit o portie de saratele cu untura si unt si branza in compozitie. Puteti inlocui macul cu chimen.

 

INGREDIENTE

  • 160 gr untura
  • 90 gr unt
  • 200 gr branza telemea rasa
  • 250 gr iaurt
  • sare
  • 550-600 gr faina+ pentru blat
  • 2 oua ptr uns
  • mac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu untura si unt:

Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la  frigider, de preferat de seara pana dimineata.

A doua zi impartim aluatul in 3 parti. Intindem pe rand cate o bucata cu sucitorul sub forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Ungem cu ou batut si presaram macul deasupra.

Taiem cu un cutit de pizza fasii  de 7-8 mm pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt usor distantate.

Coacem saratelele la 180 de grade C, aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu untura si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen