Aperitive din foietaj cu ciuperci.

de alilianaa in Mancaruri de post, 13 Apr 2014 | 6795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • · 1 pachet aluat de 800 g
  • · 1 kg ciuperci champignon
  • · 3 legaturi ceapa verde
  • · ceapa alba
  • · 2 legaturi mici usturoi verde
  • · sare, piper dupa gust
  • · o legatura de patrunjel si o legatura marar
  • · 3 linguri rase pesmet
  • · un morcov
  • · 40 ml ulei
  • · 2 lingurite margarina
  • · O jumatate ceasca de apa ( 50 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive din foietaj cu ciuperci.:

Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.

Ciupercile au fost curatate, spalate si tocate marunti. Morcovul curatat si dat prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul curatate, spalate.

Intr-o tigaie se pune  uleiul la incins. Se adauga ceapa verde, usturoiul, ceapa alba si morcovul. Se pune sare, piper si se lasa la calit putin. Cand incep sa se inmoaie se adauga  ciupercile si se lasa la fiert. Se pune o jumatate de ceasca de apa.  La final se pune mararul si patrunjelul tocat marunt. In functie de consistenta preparatului se adauga sau nu pesmet. Eu am adaugat.

Se lasa compozitia la racit.

Ciupercile se impart in doua. La fel si aluatul.  O parte a acestuia l-am pregatit sub forma de ruloruri o parte minitarte.  Rulorile: foaia se intinde. Se pun ciupercile, se ruleaza si se taie  in portii potrivite. Se aseaza intr-o tava  pe foaie de copt. Formele de tarte de ung bine cu margarina. Se pune aluatul. Peste acesta, ciupercile. Cand toate sunt pregatite se pun la cuptor pentru max. 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive din foietaj cu ciuperci." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bunica 1

13.04.2014, 22:34

Bune rau!

Micutza Luana 1

14.04.2014, 17:50

mm yammm

alilianaa 1

15.04.2014, 08:20

Buni, Luana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu ciuperci