Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi

de violeta30 in Muraturi, 22 Oct 2014 | 8610 vizualizari

 

Este reteta pe care o prepar cu drag in fiecare an si este preferata sotului.

 

INGREDIENTE

  • 20-25 ardei capia
  • 1 varza rosie potrivita (in jur de 1,5 kg)
  • 1 varza alba (in jur de 1,5 kg)
  • 500 gr morcovi
  • 1 litru otet
  • 2 litri de apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri de sare
  • piper boabe
  • boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi:

Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu grija. Ii lasam la scurs pana pregatim zeama. Se pune otetul si apa la foc potrivit, apoi se pune zaharul si sarea impreuna cu condimentele peste zeama de otet. Cand incepe sa fiarba de adauga ardeii. Ii lasam doar putin intorcandu-i pe ambele parti, dar nu foarte mult ca se inmoaie. Se scot intr-un vas si se umplu cu amestecul de varza si morcovi, se aseaza in borcane cat mai bine. Se lasa lichidul sa clocoteasca si se pune peste ardei. Lasam cam 5-10 minute sa se incalzeasca bine si apoi rasturnam din nou lichidul in cratita, pe care il mai fierbem iar. Se pune a doua oara peste ardei si se inchid capacele bine. Se intorc borcanele cu capacele in jos si punem paturi peste ele si lasam pana dimineata, pana se racoresc bine. 

Se depoziteaza la loc racoros pana se servesc.

Pregatiti astfel tin chiar si doi ani, fara nici un conservant. Eu nu sunt adepta chimicalelor.

Sa va bucurati de reteta !

TIPS-URI

1

se pot folosi si gogosari

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

23.10.2014, 15:23

place

Rocsi 1

23.10.2014, 20:17

mihaelar63 1

24.10.2014, 01:11

Foarte buna umplutura si cu morcovi !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate