Ardei umpluti cu cuscus

de radu_popovici in Mancaruri de post, 24 Mai 2011 | 5587 vizualizari

 

Aceasta varianta de ardei umpluti este surprinzatoare si plina de gust, aroma si culoare. O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei grasi de diferite culori (rosii, galbeni, portocalii) 
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 lingurita de pasta de ardei iute sare piper negru, proaspat macinat
  • 2/3 cana cu cuscus 
  • 2/3 cana cu apa 
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin 
  • 2-3 linguri de stafide negre mari si carnoase 
  • 2 lingurite de curry 
  • 2 linguri de frunze proaspete de menta 
  • 1 galbenus de ou frunze proaspete de menta, pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu cuscus:

 Se incinge cuptorul la 200 °C. Se practica o despicatura in ardeii grasi, de sub coada pana in mijlocul partii inferioare (se pastreaza intacte coditele). Se curata de seminte si cotor.

 Se da in clocot apa si se adauga peste cuscus, impreuna cu 1 lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa cuscusul la inmuiat 5 minute.

 Intre timp se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa, stafide, curry si pasta de ardei iuti, se sareaza, se pipereaza si se caleste la foc mic 3-4 minute, pana ce ceapa se face translucida.

 Se adauga mixtura de ceapa la cuscus, impreuna cu menta tocata, si se amesteca bine. Se adauga galbenusul si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.

 Se umplu ardeii cam trei sferturi cu mixtura de cuscus. Se pun ardeii pe o tava de copt unsa cu restul de ulei si se coc circa 20 de minute, pana se fac fragezi. Se servesc ornati cu frunze proaspete de menta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu cuscus" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si legume de post