Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

de bucatarasa in Mancaruri de legume, 23 Apr 2024 | 423 vizualizari

 

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa sunt o optiune delicioasa si sanatoasa pentru o masa vegetariana sau ca o garnitura gustoasa pentru orice fel principal. Aceasta reteta combina aroma bogata a vinetelor cu legumele proaspete si gustul cremos al cascavalului topit, rezultand intr-un preparat savuros si satisfacator. 
Pentru Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, ciuperci, usturoi, cascaval, ierburi diverse.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa
  • 4 vinete medii
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 rosii mari, tocate cubulete
  • 1 ardei gras, tocat cubulete
  • 2 catei de usturoi, maruntiti fin
  • 200g ciuperci, tocate
  • 100g cascaval, ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ierburi proaspete sau seminte de pin, pentru decor (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa:

Cum se prepara reteta Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

Preincalziti cuptorul la 180°C.

Taiati partea superioara a vinetelor si scoateti partea interioara cu o lingura, lasand o margine subtire. Puteti folosi partea scoasa pentru umplutura.

Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si caliti ceapa si usturoiul pana devin moi si aurii.

Adaugati ardeiul gras si ciupercile in tigaie si gatiti-le pana cand devin moi.

Adaugati rosiile cubulete si partea interioara a vinetelor tocate si gatiti timp de aproximativ 5-7 minute.

Condimentati amestecul de legume cu sare si piper, dupa gust.

Umpleti vinetele cu amestecul de legume si presarati deasupra cascaval ras.

Asezati vinetele umplute intr-o tava de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite si moi.

Decorati cu ierburi proaspete sau seminte de pin si serviti calde. Pofta buna!

 In perioada postului incercati vinete umplute de post sau sarmale de post.

Recomandam si vinete umplute cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciuperci