Sarmale de post din varză oparită în borş

de ionix in Mancaruri de post, 5 Oct 2010 | 10822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O varza dulce
  • 300 ml bors
  • 250 g orez
  • 1,5 kg ceapa
  • 5-6 ardei grasi
  • 3 linguri cu ulei
  • O mana cu soia
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
  • 5 morcovi
  • 100 ml suc de rosii
  • legatura cu marar
  • Cimbru
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post din varză oparită în borş:

Punem o oala mare pe foc pe care o umplem cu 2 l cu apa si bors, si lasam oala pana da intr-un clocot.


Scoatem cotorul de la varza si bagam varza pentru 3-4 minute in oala cu bors, care e incontinuare pe foc, si desfacem frunzele usor.


Frunzele de varza oparita in bors le vom folosi pt sarmale.


Oala de lut de umple cu apa calduta si se lasa la inmuiat pana vom pune sarmelele in ea.


Ceapa se spala bine si se toaca cubulete.


Incingem uleiul cu 2-3 linguri cu apa, si punem la calit ceapa.


Intre timp, curatam ardeii si morcovii.


Morcovii, dati pe razatoare, si jumatate din ardei, taiati cubulete, se pun peste ceapa la calit.


Tigaia cu legumele calite o dam intr-o parte.


Orezul si soia le punem la oparit in circa 300 ml apa fierbinte, pana cand absoabe toata apa.


Dupa ce orezul cu soia s-a umflat, luam de pe foc si amestecam


cu legumele calite si pasta de gogosari .


Punem sare, piper si cimbru- dupa gust.


Mararul se toaca marunt si se amesteca cu restul compozitiei.


Din frunzele de varza facem sarmalutele impreuna cu compozitia.


Pe fundul oalei de lut taiati niste frunze de varza si apoi asezati sarmalele.


Printre randurile de sarmale puneti felii ardei gras, marar si cimbru.


Puneti apa peste sarmale, impreuna cu sosul de rosii, cat sa acopere sarmalele.


Deasupra puneti ardei gras, varza tocata, cotori de marar, cimbru, sare si piper.


Dati la cuptor, la foc rapid timp de 10 minute si apoi la foc mic, si lasati pana cand varza este usor de rupt cu furculita.


Sunt bune atat calde cat si reci.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

mie nu mi-a ajuns varza, c-a fost micuta, si am umplut inca 2 ardei grasi :p

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post din varză oparită în borş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sylvia 1

06.10.2010, 14:57

Nu le-as putea refuza vreoadata superba realizare si prezentare ; complimente bucataresei

ionix 1

06.10.2010, 15:12

multumesc, Sylvia!

elena1988 1

13.03.2011, 12:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole