Sarmalute de orez cu ciuperci

de Ina in Mancaruri de post, 25 Mar 2012 | 3245 vizualizari

 

Ceva ce gateam si in camin, studenta fiind, pe pietroi :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gars
  • un borcan cu ciuperci conservate
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • sare/ delikat
  • bulion sau pasta de tomate
  • foi de dafin
  • varza murata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de orez cu ciuperci:

Curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras si morcovul . Calim legumele in 80 ml linguri ulei , apoi turnam orezul spalat in 2-3 ape si amestecam totul bine. Pentru a nu se lipi orezul de peretii vasului adaugam in oala o ceasca cu apa calda. Spalam ciupercile , scurgem bine si le amestecam cu compozitia de orez. Lasam pe foc inca 5 minute, amestecand cu grija, apoi oprim focul. Presaram sare sau delikat, cimbru, marar, piper si omogenizam bine.


Desfacem frunzele de vita-de-vie , le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea ( la mine n-a fost cazul).


Din compozitia de orez cu ciuperci luam cu mana sau lingura cantitati egale si formam sarmalutele pe care le asezam in cercuri, in oala unsa cu putin ulei si tapetata cu varza tocata marunt. Printre sarmale turnam sos tomat sau pasta de tomate.


Adaugam 3-4 frunze de dafin si apa , astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 50 minute.

 

TIPS-URI

1

Eu as mai fi pus si putin chimen in compozitia de orez, dar nu-i place lui Costel :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Ina 1

14.05.2012, 18:51

Mihaela

gaby_duceag 1

14.05.2012, 18:56

fata ce pierde apa ))))))

Ina 1

14.05.2012, 19:06

E buna rau, Gabytzule )))
Pai de unde sa inteleg eu ce vrea sa zica?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita de vie pe pat de dovlecei, asezonate cu condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale