Focaccia cu ceapa si rosii (de post)

de JustLoveCookin in Mancaruri de post, 26 Noi 2010 | 10109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 300-320 ml apa sau lapte
  • 20 g ulei masline (cu untura va fi mult mai moale insa nu va mai fi de post)
  • 1,5 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 cepe medii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si rosii (de post):

Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar.

Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se mentine asa si 1-2 zile dupa). Framantam bine pret de cateva minute dupa care punem aluatul intr-un castron uns cu ulei si lasam la crescut cca 45 min intr-un loc ferit de curenti de aer.Eu pun in cuptor,regland la 30 grade,creste mult mai repede.

Dupa ce si-a dublat volumul,scoatem aluatul si il punem direct in tava cuptorului unsa cu ulei.cu buricele degetelor intindem aluatul fara insa a trage de el prea mult.Miscarea trebuie sa fie mai mult din degete.Ungem si deasupra cu putin ulei de masline si presaram cu sare (credeti-ma veti simti nevoia daca nu presarati putina sare) .

Taiem 2 cepe feliute,si le amestecam cu putin ulei si sare.Le frecam putin si apoi le imprastiem peste focaccia.  Eu am  folosit rosii cherry,taiate in 2 si le-am infipt putin in aluat,apoi dam la crescut inca o data pt cca 1 ora.

Incingem cuptorul la 200 grade,iar cand a atins  aceasta temperatura dam tava cu focaccia pentru cca 20-25 minute,sau depinde de cuptor,pana capata o culoare aurie.

Poate fi servita taiata cubulete,ca aperitiv , inlocuitor al painii,  o gustare pe fuga sau cu branzeturi si mezeluri.Este absolut delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si rosii (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume