Ardei umpluti cu dovlecei

de Lau in Mancaruri de legume, 8 Noi 2017 | 6517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 2 dovlecei potriviti
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 200 g orez
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 12 ardei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu dovlecei:

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, 1 cana de apa.

Dovleceii curatati de coaja, ii tocam cubulete si ii adaugam in cratita, apa cat sa cuprinda dovleceii, condimente dupa gust, lasam sa fiarba cca. 5 min.

Adaugam orezul, mararul, foi de dafin si amestecam din cand in cand pana ce scade zeama.

Lasam sa se raceasca, adaugam la final patrunjelul.

Ardeii ii curatam si ii oparim putin cat sa se inmoaie.

Umplem ardeii cu compozitia, ii trecem prin faina si ii asezam in tava (pe fundul oalei am pus frunze de vita de vie), acoperim cu apa si ii lasam sa fiarba la foc mic.

 Noi am servit cu sos de rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor