Ardei umpluti cu linte

de luminita20_2006 in Mancaruri de post, 22 Mar 2017 | 5119 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 14 ardei 
  • 150 gr orez 
  • 1 ceasca linte 
  • 500 gr ciuperci 
  • 1 morcov 
  • 1 dovlecel 
  • 1 ceapa mare 
  • marar si patrunjel 
  • sare si piper 
  • 200-300 ml suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu linte:

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o, asa ca nu ma pot lauda, insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.
Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat 1,5 h, apoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.
Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare. Se pune un pic de ulei in tigaie si se adauga ciupercile. Se soteaza, apoi se adauga morcovul si 250 ml de apa; cand fierbe, se pune orezul, sare, iar la jumatea fierberii, dovlecelul. Orezul nu trebuie sa-l fierbeti pana este gata. Se adauga apoi ceapa, verdeata tocata marunt si piper.
Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta se umplu ardeii. Se pun intr-un vas, se adauga suc de rosii si se lasa la cuptor 20-30 minute, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei cu rosii