Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt

de babi5 in Curcan, 28 Sep 2013 | 6003 vizualizari

 

Prea multa introducere nu este decit ca sunt foarte, foarte buni ..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 300 gr orez
  • 1 ou
  • 250 gr iaurt gras
  • 300 g ceapa
  • 1 patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 bulion de casa
  • 500 gr rosii proaspete
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • foaie de dafin
  • frunze patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt:

Prima data am curatat si spalat carnea, apoi am tocat-o. Am curatat apoi ceapa, am tocat-o si am calit-o in ulei, am adaugat sarea, boiaua si piperul, apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs. L-am lasat sa se calesca 2-3 minute, dupa care am adaugat putina apa calda lasind sa dea un clocot. Am pus deoparte sa se raceasca si intre timp am curatat ardeii de cotoare. Am adaugat orezul peste carne, am completat de sare si piper, am adaugat frunzele de patrunjel si oul se amesteca bine totul. Cu compozitia obtinuta umplem ardeii, ii asezam in oala, punem apa calda atit cit sa-i acopere si lasam la foc moale.

Intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita, apoi le pasam. Curatam morcovul si patrunjelul, le spalam si le tocam marunt si impreuna cu putina ceapa punem intr-o cratita cu putin ulei si le calim bine. Adaugam faina si bulionul amestecind mereu pina incepe sa dea in clocot, sa nu faca  cocoloase, apoi lasam sa fiarba 20 minute. Pasam bine, adaugam zaharul si turnam sosul peste ardei lasind sa fiarba in continuare. Cu 10 minute inainte de terminare adaugam rosiile pasate si mai lasam sa dea citeva clocote. Ardeiul este gata taman bun pentru a fi servit.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Se aseza pe farfurie si se asezoneaza cu patrunjel verde

2

Pe fiecare ardei se pune cite o lingura de iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu piept de curcan si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne si sos cu legume