Ardei umpluti cu varza, in saramura

de vasimur in Muraturi, 15 Oct 2017 | 34848 vizualizari

 

Iată o rețetă simplă de ardei umpluți cu varză, în saramură, delicioși în zilele geroase de iarnă.
 Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 4 l. (1 porție = 1 borcan de 4l)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de ardei (11-12 ardei potriviți ca mărime)
  • 1 varză de 1,5-2 kg
  • 3 linguri cu vârf de sare neiodată
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 ardei iute
  • 1 țelină mică cu frunze
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 legătură de morcovi (1/2 kg)
  • 2 l apă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza, in saramura:

După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o lingură cu vârf de sare mare neiodată. Se freacă bine și se lasă să stea 30 minute.

Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

După 30 minute, umpleți fiecare ardei cu varză, îi așezați cu gura în sus în borcanul bine spălat. Printre ardeii umpluți cu varză adăugați bucăți de hrean tăiat fâșii, morcov tăiat rondele, țelină tăiată fâșii și ardeiul iute tăiat în două, pe lungime. Deasupra puneți frunze de țelină, cimbru și mărar uscat.

Pentru saramură, puneți într-o oală, 2 l apă (cam 1/2 din capacitatea borcanului folosit), adăugați  1 lingură de sare pentru fiecare litru de apă și fierbeți saramura. Lăsați-o să se răcească, după care o turnați peste ardei. Ziua următoare se închide ermetic borcanul și se depozitează în cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți ardei de mărime potrivită, pentru ca să-i puteți așeza mai ușor în borcan

2

Folosiți doar sare neiodată

3

Puneți saramura călduță peste ardeii umpluți cu varză, așezați deja în borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza, in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

-Licurici- 1

18.10.2017, 08:26

dantes 1

19.10.2017, 11:20

Super!

kytz 1

19.10.2017, 14:00

Îi am în plan...în acest weekend! Îmi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati cu Pikant Fix si usturoi