Aripioare crocante cu fulgi de porumb

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 23 Noi 2011 | 23874 vizualizari

 

un fel de KFC :)

 

INGREDIENTE

  •  3 aripioare mari ( cu tot cu copanel)
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ulei
  • 1 linurita mustar
  • 3 catei usturoi
  • Sare,
  • piper
  • 200 g fulgi de porumb
  • Usturoi granulat
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • Faina
  • Sare
  • Piper
  • condimente picante(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante cu fulgi de porumb:

 

Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe care o aruncam. Intr-un castron se amesteca smantana, uleiul,mustarul, sarea, piperul si usturoiul pisat si se adauga aripioarele care se imbraca bine in sos. Se acopera cu o folie si se pun la frigider cel putin 3 h.

 Din ou, faina,lapte, sare si piper se fac un aluat mai gros decat cel de clatite.  Fulgi de porumb se faramiteaza, dar nu prea marunt si se amesteca cu usturoi granulat si se pune pe o farfurie.

 Aripoarele se scot din marinata, se trec orin aluat, apoi prin fulgii de porumb. Apasati cu o lingura pentru a ramane fulgii pe aripioare.

 Intr-o tigaie se pun 300 ml ulei si se incinge. Se adauga aripioarele si se prajesc aprox. 7 min pe fiecare parte; la inceput lasati la foc mediu pentru a se patrunde in interior, iar la sfarsit cresteti temperatura pentru a se rumenii. Aripioarele se scot pe servetele absorbant pentru a elimina surplusul de grasime.

Se servesc simple sau alaturi de cartofi prajiti, sos de rosii cu ierburi aromate sau sos de usturoi cu maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant