Arroz a la cubana

de Tcc in Vegan / Raw vegan, 2 Mar 2011 | 9327 vizualizari

 

Arroz a la cubana...mancarea preferata a mea si a familiei mele !
Sunt mai multe variante ca de obicei dar astazi va prezint reteta asa cum o prepar eu :

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 4 banane
  • 4 oua
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 cani de sos de rosii
  • sare,piper,un praf de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arroz a la cubana:

Se pune orezul la fiert cu apa,2 catei de usturoi si sare! Se pune apa cat sa-l acopere o data (daca stiti sa preparati orez pentru sushi e perfect )si se fierbe amestecand din cand in cand.Intre timp am taiat restul de usturoi in felii subtiri pe care le-am prajit .Cand s-a rumenit l-am separat de ulei ,si l-am dat deoparte.Uleiul l-am impartit in doua cratite.In prima am pus sosul de rosii la foc sa scada ,unde am adaugat sare,piper si putin zahar ,iar in cea de-a doua am pus orezul pe care l-am spalat bine  in apa rece dupa ce l-am fiert si scurs si l-am reincalzit amestecand usor sa nu se zdrobeasca !

Bananele le-am decojit si le-am taiat in doua dupa care pe jumatate (deci 4 jumatati dintr-o banana )si le-am pus la prajit in putin ulei ! Cand au fost gata rumenite le-am pus pe un servetel de hartie !

Am pus orezul pe o farfurie,am turnat sosul de rosii pe deasupra ,am ornat cu bananele prajite si deasupra am pus oul prajit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Arroz a la cubana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema de banane cu cacao