Bagheta cu unt si usturoi

de mihaelaradu in Piine, 18 Ian 2011 | 15919 vizualizari

 

Noi avem mereu bagheta cu usturoi la congelator! E un aperitiv perfect cand ai musafiri neanuntati! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 baghete/ batoane de paine
  • unt
  • usturoi pisat(sau pudra)
  • marar uscat
  • menta uscata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta cu unt si usturoi:

Baghetele se cresteaza feliute.

Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i da un aspect placut).

Cu o lingurita sau o lama de cutit, tartinam bagheta intre crestari, cu amestecul de unt.

Se aseaza pe o folie de aluminium, intr-o tava, si se introduce in cuptorul pre-incalzit, la foc mediu.

Se tine la cuptor pana se rumeneste coaja (cca 10 min).

Se serveste cu ceai sau cacao cu lapte.

TIPS-URI

1

Se poate folosi unt cu verdeata din comert (Napolact, Kerrygold, etc)

2

Baghetele, astfel unse, se pot inveli in folie de aluminiu si se pastreaza la congelator.

3

Daca folositi baghete congelate, prelungiti timpul de "coacere". incalzire (cca 20-25 min)

4

Se poate folosi si branza topita, alaturi de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher