Baghete crocante cu rosii si gris

de mihaelar63 in Mancare copii, 28 Iul 2019 | 4244 vizualizari

 

 Painea noastra cea de toate zile.  Oferta de paine pe piata este foarte diversificata. Dar ce poate fi mai bun, decat sa oferi familiei o paine gustoasa, preparata in casa.
,,Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina tip 550
  • 350 gr faina integrala
  • 460 gr apa calduta
  • 15 gr drojdie uscata
  • 1.5 lingurita sare
  • 1 lingura de aluat dospit de la painea anterioara
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri gris
  • 1/2 rosie bine coapta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete crocante cu rosii si gris:

  1. Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina .
  2. Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze .
  3. Se pune restul de fainuri si sarea . Se framanta pana se obtine un aluat elastic .
  4. Eu folosesc pentru framntare si dospire masina de paine .
  5. Cand aluatul se dubleza [ cam dupa o ora ] , se scoate pe blatul de lucru si se imparte in patru parti egale .
  6. Ca aluatu sa nu se lipeasca eu imi ung mainile cu ulei de masline .
  7. Fiecare bucata o intind cu degetele sub forma dreptunghiulara si apoi o rulez ca o bagheta .
  8. Am obtinut patru baghete ce le pun in tava tapetata cu hartie de copt .
  9. Pentru a obtine o coaja frumoasa ,rumena ,procedez ca si bunica :ung painea cu o jumatate de rosie zemoasa bine copta .
  10.  Am facut taieturi oblice pe baghete .
  11. Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .
  12. Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .
  13.  Dupa inca o ora cand franzelutele au crescut frumos se dau la cuptor incins la 220 grade .
  14. Dupa 10 minute se scade temperatura la 180 grade .
  15. In total coacera dureaza 30-40 minute in functie de cuptor si gradul de rumeire dorit .
  16. Baghetele se racesc pe un gratar de inox .
  17. Am obtinut o bunatate de franzela crocanta, ce se poate manca si goala .

                      Pofta buna copii !!!!

TIPS-URI

1

Mereu pun cate o lingura de aluat intr-un borcanel. Aluatul il pastrez la rece in frigider. Il scot cu doua ore inainte de a fi folosit.

2

Aceast aluat ,, dospitura ", da un gust foarte bun painii si o ajuta sa fie elastica-nesfarmicioasa.

3

Pentru a obtine o coaja frumoasa rumena procedez ca si bunica: ung painea cu o jumatate de rosie, zemoasa, bine coapta .Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .

4

Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete crocante cu rosii si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

oanapl 1

30.07.2019, 12:35

Rocsi 1

30.07.2019, 18:47

Sunt grozave baghetele! Mie imi place mult la ele crusta crocanta ce se formeaza!

dantes 1

03.08.2019, 11:07

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu dovlecel