Bame in stil indian

de Ksenya in Mancaruri de legume, 14 Sep 2018 | 4665 vizualizari

 

Daca doriti sa gatiti ceva nou, va prezint un preparat bun si hranitor. Se poate pregati si in varianta pentru post.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri ulei
  • 500 grame bame
  • 1 ceapa tocata
  • 2 rosii tocatae
  • 3 catei usturoi tocati marunt
  • 1/4 lingura ghimbir tocat fin
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 turmenic
  • 1/4 lingura gram masala
  • 5 linguri iaurt, eu am avut iaurt grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame in stil indian:

 

 Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat.

Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute.

Se adauga rosiile tocate, fulgii de ardei iute (optional), coriandul si turmenicul.

Se amesteca si se lasa un minut. Se adauga smantana vegetala, in cazul meu iaurtul, se amesteca si se lasa la foc mic 3 minute.

Se adauga bamele si se mai lasa 5 minute.

La sfarsit se adauga gram masala si se potriveste de sare.

Se serveste cu orez sau cu lipii.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti o varianta de post, inlocuiti iaurtul cu smantana vegetala

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame in stil indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

16.09.2018, 08:09

Cu siguranță e un preparat bun, sănătos și care merită încercat!

oanapl 1

16.09.2018, 23:21

Nici eu nu am mancat bame, dar mi-as dori tare mult sa incerc preparatul tau!

laura_n 1

20.09.2018, 14:44

Imi plac bamele, am crescut de mic copil cu ele, pregatea Iaiaca mea. Tare bune, imi place si varianta ta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bame cu carne de porc