Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi

de Gherca Daniela in Mancare copii, 1 Iul 2019 | 2012 vizualizari

 

Un succes total pentru copilasii mei tare mofturosi cand vine vorba de fel principal, asa ca m-am gandit sa le fac o farfurie vesela si plina de culoare :) 
S-au umplut burticile si eu am fost tare multumita ca s-a meritat sa ma "coc" si eu alaturi de preparate in cuptor fiind foarte cald afara :D
"meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (cca.300 g)
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 mana de patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita condimente de pui
  • piper
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • Pentru garnitura:
  • 1 cartof dulce mare
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente pentru cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi:

    Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
   Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine toate ingredientele.
    Punem acest amestec intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana obtinem o pasta, pe care o punem inapoi in bol, apoi adaugam oul batut foarte putin si pesmetul, amestecam pana la omogenizare. (Daca considerati ca mai trebuie putin pesmet se mai poate pune 10g, in functie de cat de mare este oul).
    Cu pasta obtinuta formam batoane in forma de mici si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
     Dam la cuptor pentru 30-35 minute sau pana devin usor aurii deasupra.

Intre timp ne ocupam si de garnitura pentru a baga tavile la cuptor odata.

    Cartoful si morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem pai, apoi ii asezam pe o tava mare de aragaz si ii condimentam cu gust cu diverse condimente (eu am ales condimente pentru cartofi) si uleiul. Amestecam cu mana si ii asezam pe toata suprafata tavii, sa nu fie suprapusi.
      Dam tava la cuptor pana sunt usor rumeni.

   Servim pe farfurie speciala pentru ca pofta sa fie mare alaturi de putin kechup! :)
      A fost un succes acest pranz copios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu spanac si cartofi