Borş de cartofi

de ionix in Supe/Ciorbe, 2 Oct 2010 | 3701 vizualizari

 

pentru zilele de post, se mananca fara smantana :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri cu pasta de gogosari
  • 0 legatura cu leustean
  • o legatura cu patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • doua linguri cu ulei
  • 2,5 l apa
  • 500 ml bors
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş de cartofi:

Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa.

Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor: 

 

  • dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete
  • morcovii dati pe razatoare
  • ardeiul taiat cubulete
  • pasta de gogosari (gogosari dati pe masina de tocat)
  • cartofii taiati cubulete
  • cozile de leustean legate
  • cozile de patrunjel legate

 

se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand legumele sunt aproape fierte.

intre timp, dam borsul intr-un clocot.

Cand legumele sunt aproape fierte, turnam borsul iar apoi punem sare si piper dupa gust.

lasam pana da iar intr-un clocot, 10 min, si oprim focul.

Punem leusteanul si patrunjelul proaspat tocat.

Pentru cine doreste, drege cu putina smanatana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

smantana se pune in bors in momentul in care borsul este fierbinte....

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:35

Rocsi 1

03.10.2010, 17:34

la multi ani mamicii tale k azi e ziua ei..sa iti traiasca,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea in orice momentstiu ca acum petreci

ionix 1

04.10.2010, 19:01

multumesc pt aprecieri...
@Roxy... mersic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua